10 år med Veteranpoolen: ”Med talang för gamla fönster”

10 år med Veteranpoolen: ”Med talang för gamla fönster”

Hur länge kan man jobba som pensionär hos Veteranpoolen? Så länge som man själv önskar. De äldsta veteranerna kan till och med vara förälder åt de yngsta. Här möter vi Leif Martinsson i Nyköping som är inne på sitt 10:e år och därmed är en av de entusiaster som varit med nästan ända från starten.

Martinsson började redan som 17-åring att jobba ute på byggen – som snickare och med armering av betong. Sedan blev det en paus i hantverksyrket. På sådär 20 år.

– Jag jobbade med försäkringar innan jag gick i pension och upptäckte Veteranpoolen som tog mig tillbaka till hantverksyrket igen, säger Leif.

Nu är det inte betong som gäller – utan något helt annat. Martinsson är nämligen hett efterfrågad när det gäller att måla just fönster. Det är få som slår honom på fingrarna där och det har blivit åtskilliga fönster med Leifs signum under de senaste 10 åren runt om i Nyköpingstrakten.

– Mitt första jobb var att måla ett gammalt fönster, och tydligen gjorde jag det bra. Det ena fönstermålaruppdraget efter det andra landade hos mig även om det blir en hel del altanbyggen också, berättar Leif.

Om man målar så mycket som Leif undrar man om det någonsin händer att en burk eller två möjligen välter. Och jo, det har hänt.

– Jag sa till kunden att hålla dörren till rummet stängd, men ett tu tre åker den upp och fönstret jag målar slår igen. Boom! Burken gör en loop men landar mirakulöst nog på golvet utan att spilla så mycket som en droppe, varken på golvet eller på det vackra överkastet, ja en sådan sak sätter sig skrattar Leif. Som den gången en kund bjöd in mig på rotmos och fläsklägg.

Martinsson är minst sagt en spänstig person med 20 varv runt Vättern i benen men på vinterhalvåret uppskattar han ändå att ta det lite lugnare. Och att planera resor. Han och hans fru tycker nämligen mycket om att resa och åker gärna själva. Nästa resa ska gå i Tyrolens tecken, kanske med buss.

­- Nu väntar vi bara på att corona släpper så vi kan boka, avslutar Leif.

VILL DU SNACKA JOBB MED OSS?

Vill du snabbt veta mer och få koll på vilka roliga uppdrag vi har där du bor – gör en enkel intresseanmälan. Helt utan att du låser upp dig.

Ja jag vill veta mer