10 hetaste jobben för pensionärer just nu

10 hetaste jobben för pensionärer just nu

Efterfrågan på pensionärer som vill jobba fortsätter att öka – och allt fler pensionärer vill bli jobbonärer. Det märks extra tydligt nu under sommarsäsongen. Aldrig har det funnits så många jobb att välja bland tidigare. Här är listan på de 10 mest populära just nu.

Nöjesparksvärd

Många stora nöjesparker som Gröna Lund, Kolmårdens Djurpark och Skara Sommarland söker varje år efter ungdomar som vill sommarjobba. Men nu har även pensionärerna seglat in på listan för att komplettera och förstärka bemanningen inför säsongen. Från löpande timuppdrag till inhopp vid t ex sjukdom. Förutom att vara attraktionsvärd finns det många roliga uppdrag att välja bland. Du väljer hur mycket du vill jobba – vi hittar rätt jobb för dig.

Publikevenemang

Under sommarhalvåret är det högsäsong för många stora sport- och musikevenemang i många städer runt om i landet. Gillar du fart och fläkt och att vara i händelsernas centrum – då är detta något du inte får missa. Du jobbar tillsammans i ett tajt team och får nya vänner för livet.

Tågvärd (perrongguide)

Som tågvärd (eller perrongguide) rycker du ut vid både planerade och tillfälliga ändringar och hjälper resenärer att hitta till rätt spår eller ersättningsbuss. En viktig funktion för att resandet ska fungera så smidigt som möjligt – även under sommaren. Här jobbar du tillsammans med flera kollegor. Passar dig som gillar fart och fläkt – och att hjälpa andra människor.

Trädgårdsarbetare

Har du gröna fingrar och gillar att vara ute i friska luften? Då är detta ett jobb för dig. Välj bland de lite enklare insatserna som att klippa gräs eller de lite tyngre uppgifter som att beskära träd och klippa häckar. Jobba själv eller häng med i ett dreamteam och få det sociala på köpet. Privata kunder, bostadsrättsföreningar eller företag – mixa som du vill.

Chaufförsuppdrag

Under vår och sommar är det högtryck hos många åkerier och transportföretag – även e-handeln går på högvarv. Behovet av förstärkning är därför stort. Detta jobb passar utmärkt för dig som vill ha stor frihet att själv styra hur mycket du vill jobba. En del uppdrag kräver särskild behörighet, men många uppdrag kräver bara B-körkort.

Altanbyggen & snickeri

Så här års byggs det altaner på löpande band – och trots tuffa ekonomiska tider är det många som förverkligar sina drömmar och behöver hjälp med renovering. Yrkessnickare är därför hett efterfrågade, likaså erfarna handymans. Haka på ett byggprojekt – jobba så många timmar du vill och få tid över till golfbanan.

Målerijobb

Trots sämre tider med ökade kostnader för både bolån och el – behöver fasader fortfarande renoveras och målas om. Kunderna har bara blivit lite mer medvetna om vem de väljer. Erfarenhet och förtroende väger tungt. Är du yrkesmålare eller har egen erfarenhet av målerijobb? Då är detta något för dig.

Butik & lager

Kunderna slutar inte handla för att personalen går på semester. Här behövs både sommarjobbande ungdomar och pensionärer för att täcka upp och hålla verksamheten i gång. Vill du stå i kassan eller fylla på hyllorna – någon dag i veckan? Här finns jobb på flera orter runt om i landet.

Fastighetsskötsel

Under vår och sommar är det många fastighetsägare och bostadsrättsföreningar som behöver extra hjälp för att ta hand om allt från grön- och parkområden till att fixa både stora och små saker. Som att plocka bort ett skatbo eller åka till tippen. Eller byta glödlampa i trapphuset.

Ekonomiassistenter

Inflödet av fakturor och arbetsuppgifter till ekonomiavdelningen tar inte paus. Många företagare har stora behov av extra personal för att klara av semesterpusslet. Här efterfrågas erfaren trygg kompetens, någon som kan sitt jobb och är snabbt igång. Det är inte ovanligt att man kan vara två veteraner som delar på en tjänst, vilket gör att det blir ännu mer flexibelt för dig som pensionär.

Därför är efterfrågan på pensionärer stor

Även företagare på den svenska arbetsmarknaden kämpar nu med kompetensbrist. Något som skapar problem både på kort och lång sikt. Men här kan pensionärer vara en viktig del av lösningen.

Många pensionärer vill jobba och de har den efterfrågade kompetensen. Dessutom värderas flexibilitet högt från företagen, att få en extra resurs innan man har möjlighet att anställa en ny person på heltid. Men också också attityd och inställning till jobbet. En win-win för alla.

Jobba eller vara ledig – du behöver inte välja

Under de senaste åren har vi sett en tydligt ökande trend – fler pensionärer vill fortsätta att jobba. Men varför är det så. Vill man inte bara ta det lugnt efter ett långt arbetsliv? Nej, många mår faktiskt bättre av att dra ner på tempot i stället för att bryta tvärt. En undersökning visar att det är drygt 50 procent som vill jobba.

Som jobbonär kan du äta kakan och ha den kvar – få det bästa av två världar. Eftersom du väljer själv hur mycket du vill jobba så finns det alltid gott om tid till både fritidsintressen och att ta det lugnt.

Samtidigt som du får ett mer aktivt och socialt liv kan du även styra vilken inkomst du vill ha för att finansiera både fritidsintressen och resor eller för att behålla din levnadsstandard.

Tar inte pensionärer jobb från unga då?

Nej visar forskning. Arbetstillfällen leder till fler arbetstillfällen och just nu råder det dessutom kompetensbrist i stort på arbetsmarknaden. Då behövs det fler huvuden för att lägga pusslet.

Många traditionella sommarjobb fylls fortfarande av ungdomar i första hand – men det finns en lucka att fylla. Jobben börjar ofta tidigare än skolan slutar. Där fyller pensionärer en viktig roll. Läs artikel här.

 

Är jobbonär din grej?
Är jobbonär din grej?

Är du pensionär och vill ha ett mer socialt och aktivt liv? Vill du samtidigt ha en extra inkomst – ja då finns det många sommarjobb och uppdrag att välja bland.

Fyll i en enkel spontanansökan – inget krångligt CV. Vi följer upp inom en vecka och berättar om lön och svarar på dina frågor. Sedan kan du sova på saken, provjobba om du vill – och bestämma i lugn och ro. Vi hörs!