150 nya jobbtillfällen för pensionärer när Veteranpoolen startar i Örnsköldsvik

150 nya jobbtillfällen för pensionärer när Veteranpoolen startar i Örnsköldsvik

Att anlita pensionärer har blivit allt mer populärt både för privatpersoner och bland företagare. Samtidigt som allt fler pensionärer vill jobba extra. Nu öppnar Veteranpoolen, Sveriges största arbetsgivare för pensionärer i Örnsköldsvik med Veronica Näslund som nybliven franchisetagare.

Att gå i pension kan för många vara en stor omställning och det är inte ovanligt att man efter en tid börjar sakna inte minst det sociala sammanhanget. Och det är ofta då man tar kontakt med Veteranpoolen.

– Eftersom man inte knyter upp sig till ett visst antal timmar är det lätt att ta steget och skriva in sig, säger Veronica som välkomnar alla nyfikna pensionärer att ta kontakt.

När man skrivit in sig får man tillgång till en jobb-app, som exklusivt vänder sig till de inskrivna pensionärerna. Här håller man koll på alla uppdrag som kommer in och klickar på de man är intresserad av att ta sig an. Det kan röra sig om allt från snickeri och måleri till hemstädning och trädgårdsskötsel hos privata kunder. Men även företagare bemannar upp med erfaren kompetens vid arbetstoppar och semester eller när behovet är ett par timmar löpande varje vecka.

– Även uppdrag som kanske inte låter roliga visar sig många gånger vara de mest populära, att hjälpa till med enklare städning hemma hos en äldre person är något som rankas väldigt högt bland de anställda, säger Veronica.

Under sommar och tidig höst kommer Veronica lägga stort fokus på att rekrytera pensionärer men är man privatperson eller företagare kan man också höra av sig med förfrågningar redan nu.

– Så fort vi anställt vår första pensionär som vill komma ut och jobba ska vi kunna erbjuda ett par roliga uppdrag att välja mellan, och förfrågningarna har redan börjar komma in, säger Veronica.

Kan man jobba trots corona?

Veteranpoolen utför inte alla sina tjänster just, nu men fortfarande många av dem. Just nu är det högsäsong för både trädgårdsuppdrag och utomhusjobb som att bygga altan och måla om fasader.

– Ute är det nya inne brukar vi säga. Dessa jobb är trygga och säkra, trots corona. Är man 70+ kan man absolut skriva in sig, då är man redo och kan snabbt komma ut i jobb när restriktionerna ändras. Vi kör intervjuer online och vi har även många smarta tips till veteraner som jobbar nu, säger Veronica.

Jobba som pensionär – prenumerera på våra nyhetsbrev idag

Välkommen att prenumerera på våra nyhetsbrev och få inspiration och tips om fördelarna att kombinera jobb och pension så länge du själv önskar. Du kan när som helst avsluta din prenumeration. Vi ses i din inbox!