Hallå där Artur Ringart

Hallå där Artur Ringart

Många känner igen dig från ditt populära barn- och ungdomsprogram Lilla Sportspegeln på SVT och  din tid som Formel-1 kommentator på TV4. Idag brinner du för helt andra viktiga frågor och driver även nyhetssajten News55, behövs verkligen en särskild kanal för människor över 55 år?

– Det behövs absolut. Media idag bryr sig bara om yngre läsare, yngre lyssnare och yngre tittare. Vi äldre verkar vara ointressanta för dem.

2,1 miljoner människor i Sverige är idag 65 år eller äldre. Och de stod för drygt 27 % av väljarkåren i det senaste valet. Ändå var bara sex av riksdagens 349 ledamöter 65 år eller äldre efter det senaste valet. Varför gör det dig så arg?

– Det som stör mig är att vi äldre inte räknas. Det är ett kraftigt demokratiskt underskott i Sveriges riksdag. Frågor som berör oss äldre kommer på tok för långt ner på den politiska agendan, som till exempel frågor om pension och äldreomsorg. Det är lätt att vara ung och sitta i riksdagen och inte ta det här på allvar.

News55 har nyligen valt att förnya samarbetet med Veteranpoolen, och att vara deras ansikte utåt. Varför har du fastnat för just Veteranpoolen och vad hoppas du kunna uppnå tillsammans?

– Veteranpoolens verksamhet lirar mycket bra med News55. Vi bryr oss också om de med erfarenhet, vi brukar inte tala så mycket om just ålder. Vi vill vara deras röst och vi vill påverka. Vad gäller Veteranpoolen så finns en relevans för våra läsare både som kunder och medarbetare på Veteranpoolen.

Du är själv pensionär men det är inget du känner dig som. Varför tror du att allt fler väljer att kombinera jobb och pension och inte blir pensionärer på riktigt?

– Dels håller man sig mer vital och på bättre humör om man får göra något som man trivs med. Dessutom är Sverige sämst i klassen bland de nordiska länderna vad gäller pensioner, så det är inte fel att kunna kombinera något som är roligt och som bidrar till samhället, samtidigt som det kan bli lite extra pengar i plånboken.