Att arbeta är som att motionera

Att arbeta är som att motionera

Rolf Nordlund från Gävle är en aktiv pensionär och har arbetat för Veteranpoolen i två år. Det planerar han fortsätta med. Säkert i tio år till. Eller i alla fall så länge kroppen vill.
– Att arbeta är som att motionera – man håller sig i form, säger han.

När Rolf gick i pension för drygt två år sedan var han 66 år. Han hade då jobbat 14 år på Migrationsverket och ännu längre tillbaka med andra olika administrativa yrken. Då hans fru ännu hade några år kvar till pension kände han att det stilla pensionärslivet kunde vänta. Via en annons i tidningen hamnade han hos Veteranpoolen.

– Jag gör allt möjligt: fönsterputsning, klipper häckar, datorjobb, ledsagar äldre, rengör altaner. Tills nu har jag haft över 300 kunder, säger Rolf.

Han berättar att de flesta kunder han besöker är mellan 65 och 85 år gamla. Många vill gärna prata när han kommer och den sociala biten är viktig för både Rolf och hans kunder.

– Jag minns när jag var hos en herre för att skruva fast en lucka under köksbänken. Då det bara var en lös skruv tog det mindre än fem minuter, då sa kunden: ”Jag vet att du tar betalt för en timme, så nu kan vi sitta ner och prata resten av tiden”. Jag har nog aldrig fikat så mycket som jag gör nu, skrattar Rolf.

Han tror att det faktum att han och kunderna ofta är jämngamla är viktigt för kontakten. Inte sällan bokar de direkt upp honom för fler jobb. Och det är just han de vill ska komma tillbaka, inte någon annan.

– Man får en väldigt bra personlig kontakt med många kunder, säger Rolf.

Rolf tar inte rena snickeriuppdrag men arbetar gärna tillsammans med en snickare och bygger.

– Det är en annan del av arbetet jag verkligen uppskattar. Men får lära sig mycket via sina kollegor.

Rolf träffar också många nyfikna pensionärer när han är ute på mässor eller på uppdrag. Den vanligaste frågan är vad man får göra som anställd hos Veteranpoolen.

– Jag förklarar då att man själv får välja uppdrag. Du får tacka nej om det inte känns bra, och ta ledigt när du själv vill. Det är upp till var och en.

Rolf berättar också att den sociala biten på Veteranpoolen är mycket värdefull.

– Vi har trevliga träffar med allt från bio, julbord, fest i garage till curling.

Vid sidan av Veteranpoolen är Rolf aktiv i Röda korset och en hembygdsförening. Dessutom har han tre barn med hus som alla behöver hjälp då och då. Så det är fullt upp.

– Jag köpte ett fiskekort förra året men hann aldrig få användning för det. Kanske i år, skrattar Rolf.

Vill du också kombinera din pension med att jobba extra hos oss?

Fördelarna är många. Allt från bättre ekonomi, ökat välmående och hälsa till sociala gemenskap. Och att själv få bestämma när och vad man vill jobba med. Vill du veta mer? Ladda ner våra smartaste tips om att kombinera jobb och pension genom att fylla i din e-post längst ner på sidan. Och vill du göra en jobbansökan klickar du här. Välkommen till ett socialt, fritt och roligt extrajobb och bestäm själv hur mycket pensionär just du vill vara.

Jobba som pensionär – prenumerera på våra nyhetsbrev idag

Välkommen att prenumerera på våra nyhetsbrev och få inspiration och tips om fördelarna att kombinera jobb och pension så länge du själv önskar. Du kan när som helst avsluta din prenumeration. Vi ses i din inbox!

PRENUMERERA PÅ JOBBTIPSET

Få smarta tips om jobb och pension, intressanta reportage och lediga uppdrag direkt till din inbox.

BLI VETERAN

Det är enkelt att komma igång, gör en intresseanmälan till ditt närmaste kontor, så återkopplar vi till dig med mer information inom kort!