En man som heter Owe rycker ut till hotellet

En man som heter Owe rycker ut till hotellet

Hotell Good Morning + i Helsingborg brottades under en tid med en utmaning: de hade behov av en vaktmästare men behovet var ändå så pass begränsat att de inte kunde anställa någon. Då hittade de lösningen hos Veteranpoolen och en man som heter Owe.

Platschef Annika Holmberg har fullt upp. Hotellets 164 rum ska hållas i fint skick, konferensrummen, gymmet och restaurangen som serverar frukost, lunch och middag ska fungera. För att inte tala om alla tekniska installationer i restaurangköket och i övriga huset.

– Vi behöver en vaktmästare som kan åtgärda fel då de uppstår eller som snabbt kan avgöra hur omfattande problemen är och ta beslut om vilka hantverkare vi måste anlita och i vilken omfattning, säger Annika Holmberg.

Efter ett inledande möte med Veteranpoolen i Helsingborg så träffade de så Owe – en pensionerad tekniker. Och det sa, som det heter, klick.

– Först var jag lite skeptisk – ska en pensionär klara av detta? Vi behöver ha tempo i vår verksamhet. Men jag tyckte det var värt att testa, säger Annika Holmberg.

Owe arbetar oftast en dag i veckan. Då har Annika och hennes personal satt ihop en lista som Owe har att gå igenom. Det kan vara allt från stopp i avlopp, titta över elfel till trädgårdsarbete. Annika berättar att han snabbt betar av listan och kommer och frågar om det finns något mer han kan hjälpa till med.

– Då han är så erfaren efter ett långt arbetsliv så är han effektiv i sitt arbete. Han ser snabbt lösningar på problem eller kan med en gång råda avgöra om vi bör anlita någon fackman.

Annika uppskattar dessutom att hon vid akuta problem kan ringa Owe som då rycker in och hjälper till.

– Det är ibland svårt att hitta rätt person till en tjänst. Men Owe passar perfekt och nu släpper jag honom inte, säger Annika Holmberg.

PRENUMERERA PÅ JOBBTIPSET

Få smarta tips om jobb och pension, intressanta reportage och lediga uppdrag direkt till din inbox.