Fullfjädrad ekonomiassistent – ingen konst för Veteranpoolen

Fullfjädrad ekonomiassistent – ingen konst för Veteranpoolen

När Konstnärernas Kollektivverkstad i Göteborg stod utan ekonomiassistent ringde föreningens dåvarande ordförande Walter Ruth Veteranpoolen i Göteborg. Några dagar senare var Ingegerd Karlsson på plats. – Vi är mycket glada för Ingegerd, det är tack vare henne vi hållit oss flytande, berättar Walter Ruth.

Konstnärernas Kollektivverkstad I Göteborg är en förening för yrkesverksamma konstnärer. Deras drygt 2 000 kvadratmeter stora lokaler i anrika Sockerbruket i Göteborg erbjuder 15 olika verkstäder. Här finns allt från gjuteri till textiltryckeri – till och med en verkstad för elektronikbaserad konst. Med sina nästan 500 medlemmar är föreningen näst störst i Sverige och mycket av den offentliga konst du stöter på i Göteborg har sitt ursprung här.

För ett par år sedan gick föreningens ekonomiassistent i pension och oturligt nog hann ersättaren knappt börja sin tjänst innan hon blev långtidssjukskriven och det stod till slut klart att hon inte skulle komma tillbaka. Kollektivverkstaden stod nu utan någon som kunde sköta fakturering, betalningar, skatteredovisning och bokföring.

– Ingegerd Karlsson har varit mycket värdefull för oss. Hon tog tag i situationen och hjälpte oss bland annat få in obetalda medlemsavgifter. Hon har blivit mycket omtyckt på kontoret, säger Walter Ruth.

Men varför ringde han just Veteranpoolen?

– Jag är själv pensionär och jobbar fortfarande och jag vet att det finns stor kraft och värdefull erfarenhet i oss äldre. Dessutom var lösningen med Veteranpoolen mycket kostnadseffektiv för oss. Vi kommer inte ha betalat mer för Ingegerd än vad en anställd skulle ha kostat.

Ingegerd Karlsson har arbetat med bland annat fakturering och bokföring och dessutom skolat in en ny ekonomiassistenten. Ingegerd har arbetat fyra dagar i veckan och själv fått avgöra hur mycket tid hon anser som behövs.

– Jag har jobbat med ekonomi i hela mitt yrkesverksamma år och kände att jag fortfarande hade mycket att ge, säger Ingegerd.

– Jag kan verkligen rekommendera andra Veteranpoolen. Om nya behov skulle uppstå hos oss kommer vi definitivt överväga att anlita dem igen. Sverige behöver sina äldre, avslutar Walter.

PRENUMERERA PÅ JOBBTIPSET

Få smarta tips om jobb och pension, intressanta reportage och lediga uppdrag direkt till din inbox.