Veteranpoolen håller drömmen om tomten vid liv

Veteranpoolen håller drömmen om tomten vid liv

Jultomten kommer inte från Nordpoolen, utan från Veteranpoolen. Efterfrågan på en egen veterantomte växer för varje år – både bland privatpersoner och företag.​

– Vill man som förälder hålla drömmen om tomten levande i några år till eller hyra in en tomte till julfest eller galleria är vi ett bra alternativ, säger Michael Christensson, franchisetagare för kontoret Lerum/Alingsås, som för sjunde året i rad levererar tomte till julmarknaden vid Nääs fabriker.

– Det är en väldigt uppskattad tjänst, säger Michael, som har flera jultomtar uthyrda runtom i Lerums kommun under december månad.
På Nääs fabriker har det onekligen blivit en tradition att tomten från Veteranpoolen kommer för att träffa alla barn och föräldrar, och enligt Jessica Bengtsson, marknadsansvarig Nääs fabriker, är det ett vinnande koncept.

– Vi hyr in både tomte, parkeringsvärdar och två damer som adventspysslar med barnen, vilket också är omåttligt populärt bland barnfamiljerna! Veteranerna är en stor tillgång för oss, det märks verkligen att de själva tycker att detta är kul, säger Jessica.

Sten Cederlöf gör sitt andra år som tomte för Veteranpoolen. Under de två dagarna träffar han flera hundra barn som vill lämna in sin önskelista till tomten.

– Det är ett annorlunda jobb jämfört med mina vanliga uppdrag som oftast är trädgårdsarbete men det här sticker ju ut en del. Det är riktigt
skoj, säger Sten.

Vad krävs för att göra en lyckad tomtekarriär, tror du?
– Det är viktigt att man är bra på att handskas med både barn och vuxna. Man behöver vara social och trevlig och lite anpassningsbar, en del barn är väldigt blyga. Och så är det en fördel att man gillar barn förstås!

PRENUMERERA PÅ JOBBTIPSET

Få smarta tips om jobb och pension, intressanta reportage och lediga uppdrag direkt till din inbox.