Hallå där Kerstin, som firar 11 år på Veteranpoolen

Hallå där Kerstin, som firar 11 år på Veteranpoolen

Du har nyligen fyllt 80 år och har jobbat på Veteranpoolen i Strömstad i mer än 11 år. Du har också haft ett av Veteranpoolens allra längsta företagsuppdrag. Berätta.

– Jag har haft ett jättelångt uppdrag på Norlys i Strömstad, ett norskt företag som tillverkar lampor. Ungefär tre timmar i veckan har jag städat deras kontorslokaler och det har varit jätteroligt. Alla som jobbar där är så trevliga, nu när jag slutar hoppas jag att någon annan veteran tar över. Men jag har även flyttstädat och gjort andra uppdrag hemma hos privatpersoner.

Vad gjorde du innan du började på Veteranpoolen?

– När jag fyllde 18 år började jag jobba som undersköterska på sjukhuset i Strömstad, det gjorde jag ända tills jag fyllde 69 år. Sedan fick jag kontakt med Veteranpoolen där två vänner redan jobbade, och på den vägen är det.

Nu när du ska varva ner lite – vad ska du göra då?

– Jag har många intressen. Bland annat är jag med i Räkakademin, där åker vi ut med en stor båt och äter räkor och dricker vin med jämna mellanrum. Och jag är väldigt intresserad av historia. Men nu ska jag hjälpa min dotter som bor i närheten. Jag är också något av en badfantast och det kommer jag fortsätta med länge till.

Har du några tips till andra pensionärer eller blivande pensionärer?

– Sitt inte hemma själv, se till att komma ut och aktivera dig. Gå ut i naturen, cykla, bada – eller jobba på Veteranpoolen.

FOTO: Kerstin Karlsson tar emot diplom från Jonas Granat som driver Veteranpoolen i Strömstad.

VILL DU SNACKA JOBB MED OSS?

Vill du snabbt veta mer och få koll på vilka roliga uppdrag vi har där du bor – gör en enkel intresseanmälan. Helt utan att du låser upp dig.

Ja jag vill veta mer