Med energi och ett  schyst släp är hon helt ostoppbar

Med energi och ett schyst släp är hon helt ostoppbar

När Inga-Lis Grape i Stockholm gick i pension blev hon lite fundersam och tänkte: ”Jaha, vad ska jag göra med mitt liv nu då?”. Men så dök en annons från Veteranpoolen upp i Facebook-flödet och nästan samtidigt fick hon en släpkärra till bilen i 65-årspresent.
– Jag har alltid önskat mig ett släp. Det är jättebra att ha. Inte minst i mina uppdrag för Veteranpoolen, säger Inga-Lis.

Inga-Lis är en mycket aktiv och rörlig pensionär. Och det har sina orsaker. I nästan hela sitt yrkesverksamma liv har hon arbetat på Friskis&Svettis, både på kontoret och som instruktör och hon håller fortfarande flera pass i veckan.
– Då jag inte är så skröplig kan jag ta uppdrag som kräver god fysik. Just nu håller jag på att hjälpa en dam att klippa en stor och hemskt taggig häck, säger Inga-Lis.
Det som passar Inga-Lis så bra med att arbeta för Veteranpoolen är att hon själv kan välja hur mycket hon ska jobba. För den inledande oron kring pensionen försvann snabbt, och dagarna är nu nästan fulltecknade av älskade barnbarn och vänner.
– Idag förstår jag inte hur jag hann att arbeta tidigare, skrattar Inga-Lis och fortsätter, så än har jag inte hunnit att jobba så mycket för Veteranpoolen. Men jag tycker om att göra det. Som veteran hjälper du ofta människor med sysslor som de själva har svårt att klara av. Du blir uppskattad och en räddande ängel, säger Inga-Lis.
Utöver att klippa häckar och gräsmattor, där hon har god användning för sin släpkärra, har hon varit samordnare för ett 70-årskalas via Veteranpoolen.
– Det var jättekul. Jag och en kollega stod för allt det praktiska som att duka, ordna välkomstskålen, servera mat och plocka undan.
Inga-Lis tänker fortsätta att ta uppdrag från Veteranpoolen då det passar. Det är trevligt att träffa nya människor och de extra pengarna är bra att ha. Även om hon själv beslutat att inte köpa några nya prylar mer. Numer byter hon till sig det hon vill ha, eller köper begagnat.
– Jag ska snart iväg och hämta en gammal mangel. Det har jag alltid velat ha. Och då är det ju jättebra att jag har mitt släp, en mangel bär man inte iväg på bara så där, säger Inga-Lis.

Vill du också kombinera jobb och pension?

Fördelarna är många. Allt från bättre ekonomi, ökat välmående och hälsa till sociala gemenskap. Och att själv få bestämma när och vad man vill jobba med. Vill du veta mer? Ladda ner våra smartaste tips om att kombinera jobb och pension och hur det funkar genom att fylla i din e-post längst ner på sidan. Och vill du göra en jobbansökan klickar du här. Välkommen till ett socialt, fritt och roligt extrajobb och bestäm själv hur mycket pensionär just du vill vara.

PRENUMERERA PÅ JOBBTIPSET

Få smarta tips om jobb och pension, intressanta reportage och lediga uppdrag direkt till din inbox.

BLI VETERAN

Det är enkelt att komma igång, gör en intresseanmälan till ditt närmaste kontor, så återkopplar vi till dig med mer information inom kort!