Nu går startskottet för stort samarbete med SJ Öresund

Nu går startskottet för stort samarbete med SJ Öresund

På söndag startar officiellt Veteranpoolens stora kundvärdsuppdrag för SJ Öresund. Samarbetet fick en tjuvstart redan i förra veckan, då ett omfattande spårfel orsakade trafikstörningar på Västkustbanan.
– Snabbt hade vi ett trettiotal kundvärdar på plats för att informera och hjälpa resenärerna. Ett bra stresstest för oss, och allt fungerade enligt plan, säger Jarl Romlycke, driftansvarig hos Veteranpoolen.

Enligt tidigare kommunikation och enligt plan startar nu Veteranpoolen ABs samarbete med SJ Öresund. Det innebär att Veteranpoolens kundvärdar kommer att arbeta med att informera, guida och på andra sätt hjälpa resenärer vid trafikstörningar. Hela 39 tågstationer och 13 Veteranpoolenkontor i Syd- och Västsverige omfattas.

Under hösten har Veteranpoolen rekryterat över 300 medarbetare för kundvärdsprojektet. De har bland annat utbildats i arbetsmiljö och fått en genomgång av den specialutvecklade app som SJ Öresund ska använda för att dela information när något händer längst spåret.

– Vi är väl förberedda, och det känns jättekul att komma igång! Vi har redan fått in flera beställningar för planerade trafikstörningar under december och våren 2021. Det här är ett av de största och viktigaste projekt i företagets historia, och jag är stolt över det arbete våra kontorschefer och veteraner gjort, säger Jarl Romlycke.

Uppdraget förväntas bidra positivt till både omsättning samt resultatutveckling från och med kvartal 1 2021.