Nytt kontor i Borlänge ger 50 nya jobb

Nytt kontor i Borlänge ger 50 nya jobb

 Allt fler hakar på den växande trenden att kombinera jobb och pension och samtidigt ökar efterfrågan på erfaren kompetens. Veteranpoolen satsar nu på ett nytt kontor i Borlänge, något som kommer ge minst 50 nya jobb för Dalarnas pensionärer. – Vi slog upp portarna för ett par veckor sedan och håller på för fullt att rekrytera jobbsugna pensionärer inför vår- och sommarsäsongen, säger Dick Gottberg som driver Veteranpoolen i Dalarna.

Pensionärer väljer idag i allt högre utsträckning att fortsätta att jobba, fast inte på heltid. Och på Veteranpoolen styr de själva över omfattningen och fördelarna är många. Bättre ekonomi, ökade hälsa och socialt umgänge.

– Det är inte ovanligt att man går i pension och efter en tid börjar tycka att något saknas. Det är då många tar kontakt med Veteranpoolen, säger Dick.

Håkan Dahlqvist en av veteranerna i Dalarna gick i pension 2014 och efter att ha landat i det nya livet kände han att det skulle vara kul att göra eller bidra med nåt. Han såg en annons och tyckte det lät intressant och på den vägen är det.

– Det bästa är utan tvekan att hjälpa människor som kanske inte själva kan eller har tid. Och att få träffa så många trevliga kunder och kollegor. Lönen sätter dessutom guldkant på tillvaron, säger Håkan.

Samtidigt ökar efterfrågan på äldres erfarenhet och kompetens i rask takt. Privatpersoner i alla åldrar bokar hjälp med hushållsnära tjänster, trädgårdsskötsel och hantverksinsatser. Och allt fler företagare anlitar Veteranpoolen för att lösa tillfälliga arbetstoppar men också lite längre uppdrag.

– Som pensionär har man massor av kompetens och erfarenhet, man är också lugn och trygg. De är fantastiska resurser för våra kunder och samtidigt får våra veteraner känna sig enormt uppskattade, säger Dick.

Veteranpoolen rekryterar löpande året runt, men inför den stora högsäsongen som närmar sig är det lite extra intensivt att bemanna upp olika team.

– Är man ålders- eller avtalspensionär i Borlänge och vill veta mer, ja då är man varmt välkommen att höra av sig till mig, jag räknar med att rekrytera ungefär 50 pensionärer i år, avslutar Dick.