Kolla in - 5 bortglömda tjänster med rätt till RUT-avdrag!

Kolla in - 5 bortglömda tjänster med rätt till RUT-avdrag!

RUT-avdrag för hjälp att betala räkningar? Jajjamän! Avdraget täcker mer än bara hemstäd och trädgårdsarbete. Här läser du mer om tjänsterna i den bortglömda omsorgskategorin, skapade för den som behöver extra stöd i vardagen.

När vi pratar om RUT-avdrag tänker de flesta av oss på hemstädning. Det är inte så konstigt, då just hemstäd idag står för cirka 75% av den totala omsättningen på RUT. Det finns dock en helt annan avdragsgill tjänstetyp som många skulle ha nytta av men få känner till – omsorgstjänster.

Omsorgs-RUT är skapat för den som behöver ett extra stöd med enklare vardagssysslor. Det gäller främst tjänster som utförs i, eller i anslutning till, hemmet, men det kan också handla om stöd vid promenader, enklare utflykter eller annan fysisk aktivitet. Enligt Gustav Jakobsson, marknadsansvarig på Veteranpoolen, börjar nu fler få upp ögonen för den här typen av tjänster.

– De flesta som kontaktar oss har en äldre anhörig som behöver lite extra stöd i vardagen. Kanske bor man själv en bit bort och har inte möjlighet att ge stöd så ofta som man önskar, då kan den här typen av tjänst vara en extra trygghet både för slutkund och anhörig. Någon timmes hjälp i veckan med att komma iväg och handla eller hjälp att utföra de lite tyngre hushållssysslorna kan göra stor skillnad i livskvalitén.

Klicka här om du vill veta mer om Veteranpoolens hemservice-tjänster!

Läs om villkoren för omsorgs-RUT på Skatteverkets hemsida

FAKTA

1. Någon som följer med och handlar och hjälper till att laga mat i hemmet

2. Stöd vid besök på vårdcentralen

3. Ledsagning vid promenader

4. Tvätta och stryka

5. Hjälp att betala räkningar

PRENUMERERA PÅ FLER TIPS

Få fler tips och erbjudanden - prenumerera på vårt nyhetsbrev. Vi kommer inte bomba din inbox - och du kan när som helst enkelt avsluta.