På plats efter bara 6 minuter för att lotsa tågresenärer

På plats efter bara 6 minuter för att lotsa tågresenärer

I december 2020 startade Veteranpoolen ett spännande uppdrag för SJ Öresund som involverar flera av Veteranpoolens kontor. Och här möter du Ulf Möller från Kristianstad, en av de många veteraner som är engagerade i uppdraget.

Har du varit ute på ditt första uppdrag ännu?

Ja, och än så länge har jag bara blivit inringd en gång. Då hade en lastbil kört sönder några vägbommar, så tågtrafiken stod still. Jag var nere på Kristianstads Centralstation på sex minuter.

Vad fick du göra?

– Det handlade om att lotsa resenärerna till sina ersättningsbussar och förklara var de skulle kliva av för att komma rätt. Jag var plats i en timme för sedan gick trafiken igen. Jag upplever att vi är uppskattade av resenärerna på plats. Vi har gula västar med texten ”Fråga mig” på för att synas och vi har också fått en första hjälpen-väska om någon skulle behöva plåstras om.

Vad sysslar du annars med hos Veteranpoolen?

– Jag jobbar mest med fönsterputs, snickerier och trädgårdsarbeten. Under vintern är det lite mindre att göra, så när jag fick frågan om jag var intresserad av detta uppdrag tackade jag ja.

Vad gjorde du innan du blev pensionär?

– Först var jag plåtslagarlärling i tre år och sedan lastbilschaufför i 44. Jag körde mest på nätterna och även om det var ett slitigt arbetsliv så klarade jag inte av att vara pensionär och inte ha något att göra särskilt länge. Jag kör fortfarande en del lastbil när de behöver hjälp och så jobbar jag för Veteranpoolen. Det funkar bra.

PRENUMERERA PÅ JOBBTIPSET

Få smarta tips om jobb och pension, intressanta reportage och lediga uppdrag direkt till din inbox.

BLI VETERAN

Det är enkelt att komma igång, gör en intresseanmälan till ditt närmaste kontor, så återkopplar vi till dig med mer information inom kort!