Pensionär med gröna fingrar håller trädgården i trim

Pensionär med gröna fingrar håller trädgården i trim

För en mindre bostadsrättsförening som bara behöver hjälp lite då och då är det ibland svårt att veta vem man ska vända sig till. Men när brf Prins Fredrik i Helsingborg behövde hjälp med sina grönytor föll valet på Veteranpoolen. – Det klickade direkt, säger Björn Eriksson, föreningens ordförande.

Många bostadsrättsföreningar runt om i landet anlitar idag Veteranpoolen för att sköta om grönytor men även för fastighetsskötsel, trappstädning och snöskottning och ibland även administration. För pensionärerna som inte jobbar heltid passar det alldeles utmärkt att rycka ut och jobba just några timmar här och där. Veteranpoolen anlitas även på heltid – men då är det vanligt att det är två pensionärer som delar på uppdraget.

– Det var lätt och smidigt. Veteranpoolen kunde snabbt presentera en veteran med rätt kunskap och erfarenhet av trädgård, säger Björn.

Det var veteranen Eva-Carin som kom till föreningen och uppdraget att sköta om föreningens grönytor passade henne utmärkt. Eva-Carin är en aktiv pensionär med många bollar i luften, hon jobbar också extra som vandringsguide i Italien och pluggar danska på universitetet.

– Att gå från heltid till att vara pensionär var ett lite för stort steg för mig, jag har för mycket energi för det. Folk tycker att jag är knäpp men jag älskar att rensa ogräs! Att göra fint för människor som blir så tacksamma är en härlig känsla, säger Eva-Carin.

Den stora patriciervillan mitt i Helsingborg hyser åtta hushåll. Eva-Carin har egen nyckel och styr själv över sin arbetstid.

– Hon har varit självgående från start. Det märks verkligen att Eva-Carin brinner för trädgårdsarbete och alla här i huset är så nöjda, säger Björn.

PRENUMERERA PÅ JOBBTIPSET

Få smarta tips om jobb och pension, intressanta reportage och lediga uppdrag direkt till din inbox.