Storrekrytering i Jämtland inför vintersäsong

Storrekrytering i Jämtland inför vintersäsong

Antal bokningar inför vintersäsongen i de Jämtländska fjällbyarna ökar kraftigt – och så även behovet av säsongspersonal inom flera olika områden. Samtidigt finns det en stor längtan efter ett mer aktivt liv igen som pensionär efter pandemin. Veteranpoolen som fått flertal nya uppdrag storsatsar därför och rekryterar mer än 65 nya pensionärer till verksamheten i Jämtland.

Inom fjällstugeturismen är det många ungdomar som får sin allra första arbetslivserfarenhet – men nu är även pensionärerna med på tåget. Men inte för att konkurrera.

– Vi ger företagare inom turistnäringen ett smidigt komplement när t ex ungdomarna inte räcker till. Vi kan vara allt från en reservpool vid sjukdom till att lösa bemanningen medan ungdomarna fortfarande går i skolan, säger Benny Ståhl som driver Veteranpoolens kontor i Jämtland.

Veteranpoolen har fått flera roliga uppdrag från olika aktörer i länet och storrekryterar nu inför vintersäsongen. Minst 65 arbetstillfällen skapas för pensionärer som gillar att vara igång och vill fortsätta att vara aktiva i arbetslivet. Det kan vara allt från snöskottning till stugstädning – men även andra tjänster.

– Våra medarbetare väljer alltid själva sina uppdrag och de låser aldrig upp sig. Ett exempel är att man börjar på vintersäsongen och blir en del i ett socialt stugstädarteam – och när sommaren kommer hjälper man privata kunder att ta hand om sina trädgårdar eller bygga altaner, säger Benny.

Samtidigt med att antal fullvaccinerade ökat och restriktioner försvunnit har också längtan efter att få ett mer aktivt liv igen om pensionär ökat.

– Bara de senaste knappa tre månaderna har närmare 40-talet intresserade pensionärer hört av sig och det fortsätter att komma in ansökningar varje vecka. Men behovet är stort och det finns rum för många fler, säger Benny.