Storsatsning - 2 500 nya arbetstillfällen för pensionärer

Storsatsning - 2 500 nya arbetstillfällen för pensionärer

Att anlita pensionärer har blivit allt mer populärt både för privatpersoner och bland företagare. Och allt fler hakar på den växande trenden att kombinera pensionen med att jobba extra för att de mår bra av det. Trots corona storsatsar nu Veteranpoolen och rekryterar 2500 pensionärer i Sverige.

–  Vi står redo att ta emot fler pensionärer och hoppas kunna utöka poolen med 2 500 veteraner det närmsta året.  Som pensionär har man massor av kompetens och erfarenhet från ett helt arbetsliv, de är fantastiska resurser för våra kunder samtidigt som våra veteraner känner sig delaktiga, aktiverade och uppskattade, säger Mats Claesson, VD på Veteranpoolen AB.

Arbetsmiljöfrågorna alltid i stort fokus

Veteranpoolen har ett 50-tal kontor runtom i Sverige och samtliga satsar för att växla upp verksamheten. Mats menar att med extra omtanke och försiktighet går det fortfarande att utföra de flesta typer av uppdrag..

– Just nu är det många uppdrag som sker ute i det fria, då är social distansering naturligt, ute har blivit det nya inne. Och arbetsmiljöfrågor är alltid centralt för oss, vi skickar aldrig ut någon på ett jobb utan att göra en riskbedömning. Vi har även rutiner anpassade för corona med till exempel intervjuer online och andra smarta tips för olika situationer som gör att man kan jobba tryggt och säkert, säger Mats.

Bridge employment – en trend som växer

Att gå i pension kan vara en stor omställning för många och det är inte ovanligt att man efter en tid börjar sakna inte minst det sociala sammanhanget.  Det är ofta då man tar kontakt med Veteranpoolen.

–  Bridge employment är en trend som växer. Det innebär att man gradvis trappar ner, istället för att gå direkt från heltidsarbete till heltidspensionär. Hos oss väljer man alltid själv vilka uppdrag man vill ta och hur mycket pensionär man vill vara, säger Mats.

Är du pensionär och vill jobba extra – så funkar det

Mats välkomnar alla intresserade ålders- och avtalspensionärer att göra en intresseanmälan direkt på hemsidan. När våra kontor får in ett uppdrag från en kund matchar man det med sina veteraners kompetens och önskemål. Därefter får man ett erbjudande och man kan alltid tacka nej oavsett anledning.

– Eftersom man aldrig förbinder sig till ett visst antal timmar och alltid kan tacka nej är det lätt att ta första steget. Många tar också chansen att prova något nytt. Vi har en stor bredd av uppdrag hos privata kunder och företagare så här finns något för alla smaker, avslutar Mats.

PRENUMERERA PÅ JOBBTIPSET

Få smarta tips om jobb och pension, intressanta reportage och lediga uppdrag direkt till din inbox.

BLI VETERAN

Det är enkelt att komma igång, gör en intresseanmälan till ditt närmaste kontor, så återkopplar vi till dig med mer information inom kort!