Trädgårdskalendern - 8 tips inför hösten

Trädgårdskalendern - 8 tips inför hösten

Glöm inte att ta hand om din trädgård inför hösten. Det är nämligen nu du lägger grunden för en bra start på nästa säsong. Vad ska man då göra för att få en bra start? Här kommer 8 smarta tips.

  1. Klipp gräset. En bra höjd för att övervintra på är ca 5 cm. Då blir det även svårare för mossa att få fäste. Ligger det löv på gräsmattan är det bara att köra över dem med gräsklipparen och låta dem ligga kvar.
  2. Rensa ogräs och plocka bort sådant som är fult i dina rabatter – men städa inte för hårt och gräv inte om. Låt perenner vissna ner på plats. Då skyddas även växten under vintern.
  3. Har du inte planterat dina tulpanlökar ännu så är det hög tid för det nu.
  4. Det är även dags att skydda ömtåliga växter innan den första frostnatten kommer. Och den kommer ofta plötsligt, så ligg steget före. Ta in känsliga växter i kruka och låt dem övervintra svalt, men ljust.
  5. Tillhör du dem som har många fruktträd. Grattis. Men med många fruktträd i trädgården kommer även fallfrukt. Trampa sönder och låt ligga så tar naturen hand om det själv. Och låt inte ruttna frukter sitta kvar i träden.
  6. Och sist men inte minst. Ta hand om dina redskap. Tvätta och smörj in och ställ på ett skyddat ställe. Så håller de längre och det blir roligare när startskottet på våren går.
  7. Lycka till – eller kontakta oss. Våra veteraner hjälper dig med trädgårdsskötseln ända till säsongen är över för i år.
Sista rycket i trädgården - prata med oss