Trädgårdskalendern – 5 tips inför sommaren

Trädgårdskalendern – 5 tips inför sommaren

Här kommer några pyssliga tips för härliga trädgårdstider inför sommaren. Men tänk på att vårt vackra land är avlångt och har många växtzoner, så beroende på var du bor så gäller olika tidpunkter för olika moment.

1. Klipp och gödsla gräset

Nu är det dags att börja klipp gräsmattan regelbundet, ungefär två gånger i veckan är lagom. Men klipp inte gräset kortare än 3 cm. Och gödsla – både gräsmattan, växter och plantor som nu börjar växa mår bra av lite godis.

snyggaste gräsmattan

2. Plantera ut blommor

Har du sått sommarblommor – ta ut dem nu så att de successivt anpassar sig till utomhusklimatet. Men pass upp på kalla nätter.

3. Fixa köksträdgården

Nu är det dags att så grönsaksplantor till köksträdgården. Och att plantera ut den förgrodda potatisen om du inte redan gjort det. Vad doftar väl härligare än att doppa näsan i en näve egenodlad mynta. Underbart!

4. Vinn matchen över ogräs och objudna gäster

Börja redan nu att plocka och håll efter ogräs. Då sparar du mycket tid senare på sommaren. Och ta en daglig koll efter ohyra så ligger du steget före och kan få bukt på dem snabbt.

5. Anlita en stilig veteran

Tillhör du dem som är bäst på sista tipset? Härligt. Passa då på att säkra upp din egen trädgårdsveteran som tar hand om pysslet i din trädgård så du kan tänka på annat i sommar.

Boka eller veta mer?

Börja med att fylla i en intresseanmälan så kontaktar vi dig så fort det bara går. Vi blir lika glada om du ringer – kontaktuppgifter hittar du här.

Fyll i en intresseanmälan här

TRÄDGÅRDSTIPSET

Få fler tips och erbjudanden - prenumerera på Trädgårdstipset. Vi kommer inte bomba din inbox - och du kan när som helst enkelt avsluta.