Trädgårdskalendern – pysseltips för härliga juni

Trädgårdskalendern – pysseltips för härliga juni

Här kommer några pyssliga tips för härliga trädgårdstider i juni, årets första riktiga sommarmånad. Som ett oskrivet blad ligger hela sommaren framför oss, fylld av möjligheter. Men tänk på att vårt vackra land är avlångt och har många växtzoner, så beroende på var du bor så gäller olika tidpunkter för olika moment.

Klipp och gödsla gräset

Nu är det dags att börja klipp gräsmattan regelbundet, ungefär två gånger i veckan är lagom. Men klipp inte gräset kortare än 3 cm. Och gödsla – både gräsmattan, växter och plantor som nu börjar växa mår bra av lite godis.

Plantera ut blommor

Har du själv sått sommarblommor själv – ta ut dem nu så att de successivt anpassar sig till utomhusklimatet. Men pass upp på kalla nätter.

Fixa köksträdgården

Det är också dags att så grönsaksplantor till köksträdgården nu. Och att plantera ut den förgrodda potatisen om du inte redan gjort det. Vad doftar väl härligare än att doppa näsan i en näve egenodlad mynta. Underbart!

Vinn matchen över ogräs och objudna gäster

Börja också att plocka och håll efter ogräs. Då sparar du mycket tid senare på sommaren. Och ta en daglig koll efter ohyra så ligger du steget före och kan få bukt på dem snabbt.

Njut dig i toppform

Städa upp och inred ditt orangeri eller växthus så du kan sitta där ”och bara lukta på blommorna” i lugn och ro. Kanske svalka dig med ett glas Prosecco mojito, med en kvist mynta i.

Anlita en stilig veteran

Tillhör du dem som är bäst på sista tipset? Härligt. Passa då på att säkra upp din egen trädgårdsveteran som tar hand om pysslet i din trädgård så du kan tänka på annat.

Missa inga godbitar – prenumerera på våra nyhetsbrev idag

Välkommen att prenumerera på våra nyhetsbrev och få tips, inspiration och erbjudanden så länge du själv önskar. Du kan när som helst avsluta din prenumeration. Vi ses i din inbox!