Trädgårdskalendern – tips inför sommaren

Trädgårdskalendern – tips inför sommaren

Här kommer några pyssliga tips för härliga trädgårdstider inför sommaren. Men tänk på att vårt vackra land är avlångt och har många växtzoner, så beroende på var du bor så gäller olika tidpunkter för olika moment.

  1. Klipp och gödsla gräset. Nu är det dags att börja klipp gräsmattan regelbundet, ungefär två gånger i veckan är lagom. Men klipp inte gräset kortare än 3 cm. Och gödsla – både gräsmattan, växter och plantor som nu börjar växa mår bra av lite godis.
  2. Plantera ut blommor. Har du sått sommarblommor – ta ut dem nu så att de successivt anpassar sig till utomhusklimatet. Men pass upp på kalla nätter.
  3. Fixa köksträdgården. Nu är det dags att så grönsaksplantor till köksträdgården. Och att plantera ut den förgrodda potatisen om du inte redan gjort det. Vad doftar väl härligare än att doppa näsan i en näve egenodlad mynta. Underbart!
  4. Vinn matchen över ogräs och objudna gäster. Börja redan nu att plocka och håll efter ogräs. Då sparar du mycket tid senare på sommaren. Och ta en daglig koll efter ohyra så ligger du steget före och kan få bukt på dem snabbt.
  5. Anlita en stilig veteran. Tillhör du dem som är bäst på sista tipset? Härligt. Passa då på att säkra upp din egen trädgårdsveteran som tar hand om pysslet i din trädgård så du kan tänka på annat i sommar.

Låt oss göra jobbet

Att ta hand om en trädgård är ett jobb som kräver både tid, passion och tålamod. För att inte tala om kunskap och verktyg. Nästan som ett heltidsjobb. Hela året.

Trädgårdsarbete omfattar allt från gräsklippning och häckklippning till trädbeskärning, och ogräsrensning. Varje säsong har en egen trädgårdskalender.

Se vilka trädgårdstjänster vi erbjuder. Ta reda på vad det kostar efter RUT-avdraget. Fyll i ditt postnummer så får du kontakt med ett kontor nära dig.