Trädgård och hantverk - en perfekt kombo för Bengt

Trädgård och hantverk - en perfekt kombo för Bengt

 Bengt Häggström hann vara pensionär i ett år innan han tog kontakt med Veteranpoolen. Nu jobbar han i snitt tre dagar i veckan och stortrivs.

– Det händer att jag träffar kunder på stan. Ibland får jag en kram och en fråga om när jag kan komma nästa gång. Det är ju mysigt och härligt, säger han.

Bengt bor i Hässleholm i Skåne men kommer ursprungligen från Sörmland. Under sitt yrkesliv har han bland annat arbetat som lageransvarig för en butikskedja med produkter till köket och hemmet och som kanslichef för en golfklubb. Under åren som lageransvarig bodde han i Göteborg och det var också då han samlade på sig sina hantverkskunskaper.

– Vi arbetade mycket med dekoration och då fick jag göra allt – snickerier, tapetsering och jag lärde mig mycket om färger, berättar Bengt.

Detta är kunskaper som kommer väl till pass nu ute hos Veteranpoolens kunder.

Bengt sökte sig till Veteranpoolen för han upplevde sig behöva något att pyssla med om dagarna. Dessutom är den sociala biten av arbetet viktig för honom.

– Jag jobbar både ensam och tillsammans med en kollega. Det är ungefär 50/50. När ett arbete är avklarat bjuder kunderna ibland på kaffe och nybakat bröd. Det är trevligt. Jag har också lärt känna staden jag bor i och upptäckt områden jag aldrig varit i tidigare, säger Bengt.

På sommarhalvåret arbetar Bengt mest med trädgårdar. Han röjer upp för att släppa in mer ljus eller klipper häckar. Just häckklippning blir det relativt ofta.

– Många av mina kunder är äldre och klarar inte längre av att sköta sin trädgård själva.

Bengt berättar att han började lära sig om trädgårdsskötsel redan i tonåren då han under somrarna skötte grönytorna på ett äldreboende. Sedan dess har kunskapsbanken byggts på genom åren.

– Jag lär mig något nytt vid varje uppdrag. Om jag stöter på en växt som jag inte vet vad det är, och om jag ska ta bort den eller låta den stå, så tar jag redan på vad det är. Jag googlar mycket, skrattar Bengt.

Han är också mycket noga med att kunderna blir nöjda. Inte sällan ringer han efter några dagar och frågar, eller tar en sväng förbi för att se så att allt är ok.

– Jag vill ju göra ett bra jobb och det är fint med alla vänliga kommentarer man får, säger han.