Veteranpoolen checkar in

Veteranpoolen checkar in

När hotell Duxiana i Kristianstad sökte hjälp med underhåll och skötsel föll valet på en erfaren resurs från Veteranpoolen.
– Veteranen Bengt passar som handen i handsken för vår verksamhet. Självgående, energisk, noggrann och extremt lyhörd, säger hotellchefen Johanna Rosén Malmback.

Fler och fler företagare inser nyttan av den erfarenhet och rutin som pensionärer besitter. Ett mycket lyckat exempel är Hotell Duxiana på Västra boulevarden i Kristianstad som anlitar Veteranpoolen för skötsel och underhåll på hotellet.

– När man är ett litet hotell så är det svårt att få ekonomi i att ha någon på heltid som sköter underhållet. Även om vi är ett boutique-hotell så är våra priser humana vilket gör att vi som alla andra måste balansera och hushålla med våra pengar. Så jag fick sätta mig ner och fundera på vilken lösning som skulle passa oss, säger Johanna och fortsätter:

– Jag började med att kontakta de stora förvaltningsbolagen där man hyr ut vaktmästare men upptäckte snart att det kändes besvärligt och omständligt. Det kändes för stort helt enkelt. Jag hade sneglat på Veteranpoolen tidigare så jag ringde till kontoret i Kristianstad som genast satte rätt ton i relationen. Jag fick förtroende direkt och det blev ett möte för att utröna behoven mer i detalj. Jag fick också träffa veteranen Bengt, som visade sig vara en ”perfect match” och sedan dess jobbar vi på ihop och får saker och ting gjorda – snyggt, smidigt och i lagom takt.

På hotell Duxiana har man en tydlig utmaning det kommande året då man ska växa från 22 till 26 rum, samtidigt som underhåll och skötsel ska göras på befintliga utrymmen. Bengt har blivit en naturlig del av hotellet och dagarna fylls med målning, tapetsering, golvläggning och mycket mera. Inom kort kommer dessutom en ytterligare resurs från Veteranpoolen som ska ta tag i en del IT-utmaningar.

– Jag är extremt nöjd med vårt samarbete och Bengt passar som handen i handsken för vår verksamhet. Självgående, energisk, noggrann och extremt lyhörd. Att kunna se vad som behöver göras, och göra det – att se möjligheter istället för problem – det är sådant som får dagen att flyta både bättre och smidigare och där är Bengt med sin erfarenhet och kunskap verkligen en god resurs, avslutar Johanna.

Vad kan Veteranpoolen göra för tjänster på ett hotell?

Vaktmästeri – stopp i avlopp, läckande kranar och att byta glödlampor är inga problem. Vi kan också utföra lättare snickerier, måleriuppdrag och laga trasiga möbler.

Trädgård – låt oss ta hand om din yttre miljö – vi kan t ex klippa gräs, beskära träd och se till att trädgården blomstrar, om du har en. Vi kan också städa parkeringen, skotta snö och sanda.

Konferens – våra veteraner kan hjälpa till med många uppgifter kring en konferens. Allt från att möblera, fixa teknik, servera fika till att registrera deltagare och vara värdar eller värdinnor.

Städ – vi kan gärna rycka ut och städa om det behövs och ser till att både rum och allmänna ytor är skinande rena. Vi kan även putsa fönster inför jul eller någon annan högtid.

I köket – hos oss hittar du med stor sannolikhet även extrapersonal till köket och restaurangen – allt från matlagning, kallskänk till disk och servering. Vi bemannar upp vid högtider och stora tillställningar?

I reception – vi kan hjälpa till i receptionen och en del av våra veteraner har även erfarenhet från olika bokningssystem – hör med ditt lokala Veteranpoolen-kontor vad vi kan erbjuda just er.

På kontoret – med den unika bredd av yrken vi har i vår pool så är det inte många funktioner vi inte klarar av att bemanna. Administration, ekonomi och bokföring är bara ett par exempel.