Bertil är expert på fönsterputsning

Bertil är expert på fönsterputsning

Efter ett 48 år långt arbetsliv gick Bertil Rydberg i pension. Han hade först arbetat som yrkesmilitär och sedan i Göta hovrätt som personaladministratör. Ganska snabbt efter pension kände han sig lite rastlös – han saknade mötet med andra människor. Då ringde han Veteranpoolen.

– Jag gillar verkligen att själv kunna styra mitt jobb, nu arbetar jag tre dagar i veckan och njuter, säger Bertil Rydberg.

Som gammal militär är det ordning och reda som gäller kring Bertil. Han är mycket noggrann med att alltid bemöta sina uppdragsgivare med ett leende och alltid komma på utsatt tid. För honom handlar det om respekt. Och han trivs med sitt nya pensionärsliv.

– Jag arbetar tisdag-torsdag varje vecka. Min specialitet är fönsterputsning – jag har alltid varit resultatorienterad och då jag putsar fönster ser jag snabbt att jag gör nytta. Det är härligt när man får positiva reaktioner från dem man jobbar hos. Det betyder mycket för mig.

Det var inte i första hand pengarna som lockade Bertil Rydberg att söka sig till Veteranpoolen. Visst är det en bonus att kunna ”sätta lite guldkant på tillvaron” – som han uttrycker det – men det är främst möjligheten att få träffa människor som lockar honom.

Bertil Rydberg har alltid jobbat med människor och tycker själv att han är bra på att läsa av deras behov och kan möta dem på ett bra sätt. Han ger ofta sig själv tid att sitta ner och dricka en kopp kaffe med de äldre kunderna.

– Många äldre kan vara lite ensamma, de har inte så många att prata med. Det känns bra att kunna sitta ner och lyssna på dem.

Om Bertil ska jämföra hur det är att arbeta som pensionär för Veteranpoolen med hur det var under hans yrkesverksamma period kommer svaret snabbt.

– Jag njuter av den härliga känslan jag får då jag efter sista uppdraget för dagen stänger bildörren om mig. Jag behöver inte oroa mig för vad som ska hända imorgon. Tidigare tänkte jag ofta på om några viktiga möten väntade nästa dag. Kanske måste jag till Stockholm? Nu kan jag istället slappna av, slå på bilradion och långsamt köra hem.

VILL DU SNACKA JOBB MED OSS?

Vill du snabbt veta mer och få koll på vilka roliga uppdrag vi har där du bor – gör en enkel intresseanmälan. Helt utan att du låser upp dig.

Ja jag vill veta mer