Trädgård och hantverk - en perfekt kombo för Bengt

Trädgård och hantverk - en perfekt kombo för Bengt

Bengt Häggström hann vara pensionär i ett år innan han tog kontakt med Veteranpoolen. Nu jobbar han i snitt tre dagar i veckan och stortrivs.

– Det händer att jag träffar kunder på stan. Ibland får jag en kram och en fråga om när jag kan komma nästa gång. Det är ju mysigt och härligt, säger han.

Bengt bor i Hässleholm i Skåne men kommer ursprungligen från Sörmland. Under sitt yrkesliv har han bland annat arbetat som lageransvarig för en butikskedja med produkter till köket och hemmet och som kanslichef för en golfklubb. Under åren som lageransvarig bodde han i Göteborg och det var också då han samlade på sig sina hantverkskunskaper.

– Vi arbetade mycket med dekoration och då fick jag göra allt – snickerier, tapetsering och jag lärde mig mycket om färger, berättar Bengt.

Detta är kunskaper som kommer väl till pass nu ute hos Veteranpoolens kunder.

Behövde något att göra på dagarna

Bengt sökte sig till Veteranpoolen för han upplevde sig behöva något att pyssla med om dagarna. Dessutom är den sociala biten av arbetet viktig för honom.

– Jag jobbar både ensam och tillsammans med en kollega. Det är ungefär 50/50. När ett arbete är avklarat bjuder kunderna ibland på kaffe och nybakat bröd. Det är trevligt. Jag har också lärt känna staden jag bor i och upptäckt områden jag aldrig varit i tidigare, säger Bengt.

På sommarhalvåret arbetar Bengt mest med trädgårdar. Han röjer upp för att släppa in mer ljus eller klipper häckar. Just häckklippning blir det relativt ofta.

– Många av mina kunder är äldre och klarar inte längre av att sköta sin trädgård själva.

Spännande med ny kunskap och nya utmaningar

Bengt berättar att han började lära sig om trädgårdsskötsel redan i tonåren då han under somrarna skötte grönytorna på ett äldreboende. Sedan dess har kunskapsbanken byggts på genom åren.

– Jag lär mig något nytt vid varje uppdrag. Om jag stöter på en växt som jag inte vet vad det är, och om jag ska ta bort den eller låta den stå, så tar jag redan på vad det är. Jag googlar mycket, skrattar Bengt.

Han är också mycket noga med att kunderna blir nöjda. Inte sällan ringer han efter några dagar och frågar, eller tar en sväng förbi för att se så att allt är ok.

– Jag vill ju göra ett bra jobb och det är fint med alla vänliga kommentarer man får, säger han.

VILL DU VETA MER – PRENUMERERA PÅ JOBBTIPSET

Starta din prenumeration idag och få smarta tips och fakta om jobb och pension och intressanta reportage direkt i din inbox. Helt utan kostnad – klicka här.

REDO FÖR NÄSTA STEG – FYLL I EN INTRESSEANMÄLAN

Vill du veta mer om just dina möjligheter – fyll i en intresseanmälan så kontaktar vi dig inom en vecka och svarar på alla dina frågor – klicka här

PRENUMERERA PÅ JOBBTIPSET

Få smarta tips om jobb och pension, intressanta reportage och lediga uppdrag direkt till din inbox.

BLI VETERAN

Det är enkelt att komma igång, gör en intresseanmälan till ditt närmaste kontor, så återkopplar vi till dig med mer information inom kort!