Privat hemtjänst i Alingsås

Har du en äldre anhörig som bor i Alingsås och behöver hjälp i hemmet? Då kan vi ställa upp.

När släktingar eller närstående blir äldre och behöver alltmer hjälp med vardagssysslor innebär det ofta ökad stress för anhöriga. Många tvingas gå ner i arbetstid eller säga upp sig för att hjälpa en äldre släkting. De känner ofta att det inte finns tid för egna intressen eller socialt umgänge. Särskilt jobbigt kan de bli om du inte längre bor på samma ort som din anhöriga. Det är där vi kommer in i bilden genom vår tjänst ”äldre hjälper äldre”.

Vad innebär detta?

  • Service – vi hjälper till med sysslor som städning, tvätt, att handla mat och andra hushållssysslor.
  • Socialt umgänge – vår veteran aktiverar, ledsagar och motiverar din anhöriga.
  • Övrigt – vi kan också hjälpa till med utomhussysslor såsom snöskottning, gräsklippning, putsning av fönster och målning.

Så funkar det:

  • Kontakta vårt kontor i Alingsås. Beskriv vilka behov du eller dina anhöriga har.
  • Vi matchar dina önskemål med resurserna i vår pool. Vi tar särskild hänsyn till gemensamma intressen. En annan sak som är viktig för oss är att personen bor nära den anhöriga.
  • Du som anlitar oss får sedan träffa en eller flera personer innan du fattar ett beslut. Vi lägger stor vikt vid att personkemin stämmer.

Vår personal kan alltid legitimera sig med ett speciellt id-kort. Samma person kommer också vid varje tillfälle. Det gör att du alltid kan känna dig trygg. Du väljer själv hur omfattande uppdraget ska vara men vårt minimikrav är att det varar minst en timme per gång.

Ett framgångsrecept

Det här konceptet har varit en framgång sedan starten 2007. Det beror främst på att vi har stor förståelse för behovet av hjälp hemma när man blir äldre. Vår personal har stor livserfarenhet, vilket ökar gemenskapen och det sociala utbytet. Vi är också väldigt flexibla och låter dig som kund bestämma vad det är du behöver. Istället för att stressa med ärenden och praktiska angelägenheter får du tid att umgås med din äldre anhöriga. Sådant som att följa med till läkaren, gå en promenad under dagtid en vardag eller laga lunch sköter vår veteran. Det gör att du inte behöver oroa dig. Din anhöriga får hjälp av och socialt umgänge med en person som tar sig tid och som inte stressar iväg till nya uppdrag.

 

Läs mer om de tjänster vi erbjuder i Alingsås
LÄMNA EN INTRESSEANMÄLAN