Karriär/Franchise

Välkommen till en ny karriär på Veteranpoolen!

Veteranpoolens koncept

Veteranpoolen är Sveriges största bemannings- och tjänsteföretag med pensionärer som utförare. En veteran som jobbar inom Veteranpoolen skapar kundnytta, bättre samhällsekonomi och känner sig delaktig och behövd.
Detta är vårt uppdrag och vårt bidrag till ett bättre samhälle.

Trevliga kollegor

Som franchisetagare hos Veteranpoolen är du aldrig ensam. Du ingår i ett nätverk av skickliga företagare där du driver Veteranpoolen i ditt distrikt. Du är omgiven av en dedikerad support som kontinuerligt hjälper dig att bygga ditt företag.
Scrolla ned och läs vad Steven, Mats och Dick har att säga!

Franchise hos Veteranpoolen

• TID
Vi stöttar dig under hela din resa, från uppstart till den årliga strategiplaneringen av ditt företag.
• EKONOMI
Du får ekonomiskt stöd till marknadsföring, medarbetare på kontoret, rekrytering m.m.
• ENGAGEMANG
Vårt främsta mål är att det skall gå så bra som möjligt för dig.

Ring oss om du har funderingar kring Veteranpoolen! Vi svarar gärna på dina frågor.

Fördelarna med Franchise

Att starta eget, oavsett om det är på egen hand eller genom att bli franchisetagare så är det utmanade och innebär både hårt arbete och ekonomiska risker. Men hos Veteranpoolen får du hjälp och support vilket gör riskerna färre och fördelarna fler!

 • Veteranpoolens idé är både beprövad och lönsam. Du blir direkt från start del av ett välfungerande koncept som bevisligen fungerar.
 • Du kliver in i en nyckelfärdig verksamhet där du får ta del av utbud, IT-system, marknadsföring m.m.
 • Du får support, stöd och coaching i alla ärenden för att kunna driva ditt företag så effektivt och framgångsrikt som möjligt. Växer du så växer vi! Dessutom kommer nätverket, bestående av dina härliga franchisekollegor hjälpa, stötta och tipsa dig så att du kan utvecklas in din roll som franchisetagare.
 • Du behöver inte ha drivit eget företag tidigare. Veteranpoolen bistår med kunskap och hjälper dig besvara alla frågor som dyker upp.
 • Vi hjälper dig se över budget/kalkyl och har löpande uppföljningar för att ge dig förutsättningar att känna ekonomisk trygghet.
Steven 70: saknade fredagskänslan - blev jobbonär

– Man tänker kanske inte på det när man är mitt i yrkeslivet, men ett arbete är mer än bara jobbet. Det är den sociala biten, sammanhållningen, jargongen.

Steven Neergaard, Veteran

Läs mer
X

För många innebär pensionen att man varvar ner och går in i en mer återhållen fas av livet. För Växjö-veteranen Steven Neergaard har det i princip varit tvärt om. Han köpte hus, tog truckkort och gifte sig.

– Livet är inte slut för att man går i pension, säger han.

Steven har alltid gillat att arbeta. Han har aldrig tyckt det varit drygt att gå upp på morgonen för jobbets skull. Under nästan hela sitt aktiva yrkesliv har han varit anställd av Växjö kommun och har arbetat som vaktmästare på hög- och mellanstadieskolor. När han vid 66 års ålder gick i pension så kändes det ändå skönt.

– Vi hade ju huset, så under två och ett halvt år fixade jag med det. Jag njöt verkligen av den tiden. Men sedan, när det så smått började bli färdigt, så fick jag lite väl mycket dödtid. Så såg jag en annons för Veteranpoolen i Smålandsposten och ringde.

Och det har han inte ångrat. Han berättar att en kollega sa till honom innan han gick i pension att ”Steven – glöm inte fredagskänslan!”.

– Man tänker kanske inte på det när man är mitt i yrkeslivet, men ett arbete är mer än bara jobbet. Det är den sociala biten, sammanhållningen, jargongen. Och det där med fredagskänslan. Även om man inte visste att det var fredag så kunde man känna det i skolan så fort man klev innanför dörrarna. Barnen var alltid lite extra pigga och glada. Och högljudda, säger han.

Och det är just detta Steven tycker sig fått tillbaka via Veteranpoolen och de uppdrag han jobbar med. Arbetsglädjen.

Den största uppdragsgivaren är inredningsföretaget Input. Där åker han med ut till andra företag och monterar ihop möbler. Det är oftast lite större uppdrag som Input behöver hjälp med.

– Nyligen var vi ute på ett företag som hade beställt 40-50 nya arbetsstationer som vi monterade ihop. Jag jobbar alltid ihop med någon anställd på Input. Och det har gått jättebra. Det är verkligen en win-win-situation. För mig, för Input och för kunden, säger Steven.

Ett annat uppdrag han har är på ett byggvaruföretag där han hjälper kunderna att hitta vad de behöver. För att få detta uppdrag så ville kunden att veteranen skulle ha truckkort. De hade inte Steven, men då fick han gå en kurs över en helg, och så kunde han ta uppdraget.

– Jag tycker att jag känner mig lite piggare nu när jag jobbar igen. Att få komma ut bland folk, att känna att man har energi att vilja göra saker och ting, att lära nytt. Det passar mig perfekt.

Och så var det det där med att han gift sig.

– Det är kanske inte så många som gör det när de nästan är 70, skrattar Steven. Men ja, det var på Kreta för en vecka sedan. Vi reste ner med ett 40-tal gäster, en fantastisk vecka. Men nu är jag hemma och redo att jobba igen, säger Steven Neergaard.

Är du en Veteranpoolare?

Vill du bli en del av?

 • Sveriges största bemannings- och tjänsteföretag med pensionärer som utförare
 • En framgångsrik kedja med stor drivkraft och hög omsättning
 • Ett nätverk av skickliga företagare
 • En professionell organisation som värnar om kvalitet, kompetens och arbetsglädje
 • Vi Poolare som värnar och bryr oss om varandra

 

Är du?

 • Genuint intresserad av människor
 • Erfaren i att leda och motivera personal
 • Driven och målfokuserad
 • Hårt arbetande med ett resultatinriktat tänk
 • Erfaren i försäljning och/eller i affärsutveckling
 • Nätverkande, social och personlig

 

Stimuleras du dessutom av att driva och bygga affärer och relationer? Vill du ha kul på jobbet och vara en del av ett starkt nätverk med stora ambitioner? Passar det här in på dig? Då är du helt klart en Veteranpoolare,  ring oss  så berättar vi mer!

Bragdpris från Svensk Franchise

– Jag är stolt och hedrad över priset. Vi är ett starkt lag.

Mats Claesson, VD

Läs mer
X

Veteranpoolen har tilldelats pris för årets bragd av intresseorganisationen Svensk Franchise.  – Jag är stolt och hedrad över priset. Vi är ett starkt lag och vi kommer utföra fler bragder i framtiden, säger Mats Claesson, VD på Veteranpoolen AB.  

Veteranpoolen är ett tjänsteföretag där samtliga anställda är ålders- eller avtalspensionärer. Man utför ROT- och RUT-tjänster samt bemannar företag i de flesta branscher. I motiveringen lyfter Svensk Franchise fram den starka utveckling företaget haft under de senaste åren. Veteranpoolen är idag börsnoterat, och Sveriges största arbetsgivare för pensionärer.

– Vi har framförallt växt inom företagsbemanning. Företagare runt om i landet har fått upp ögonen för att vi snabbt kan få in trygg och erfaren personal vid behov. Vi kan leverera allt från ekonomi-tjänster till truckförare eller fastighetsskötare, säger Mats Claesson.

FAKTA – ÅRETS FRANCHISEBRAGD

Årets franchisebragd delas ut av intresseorganisationen Svensk Franchise, och ”tilldelas en person, företag eller organisation som bidragit till att utveckla franchise i Sverige eller utomlands. Juryn värderar insatser för franchising som har givit eko i samhället och som inneburit en beundransvärd expansion eller förändring under året.”

Utmaningarna med Franchise

 • Hårt arbete. Det kommer att vara intensivt och mycket att sätta sig in i, allra helst i början. Hos Veteranpoolen har du fler kundförfrågningar än vad du kan ta emot, vilket både är frustrerande och roligt.
 • Som franchisetagare har du en viss begränsad frihet jämfört med att vara helt egen. Men trots att det finns ramar för konceptet främjar Veteranpoolen högtflygande planer och vi har sett till att omge oss av djärva och orädda entreprenörer.
 • Inom Veteranpoolen har vi ett fördelningstal på vinsten vilket skall jämföras mot att stå för IT, marknadsföring, reklamationer o.s.v. helt själv.
Följ med bakom kulisserna i Dalarna

– På två och ett halvt år har företaget växt med 100%. Trots pandemin.

Dick Gottberg, Franchisetagare

Läs mer
X

Följ med oss bakom kulisserna i Dalarna
Starten på Dick Gottbergs nya satsning blev lite oroväckande. Efter bara några månader som ny franchisetagare hos Veteranpoolen slog pandemin till. Men Dick hann aldrig bli riktigt orolig – kanske för att hans erfarenhet som franchiseföretagare är milt sagt gedigen. Innan han tog över kontoret, med hela Dalarna som sitt distrikt, hade han i fem år drivit tre McDonalds restauranger och därefter i åtta år flera Hemmakväll-butiker. Han visste kort och gott hur man sköter ett franchise-företag. Dessutom vek aldrig intäkterna när pandemin kom, tvärtom.

– Pandemin innebar ett uppsving. Jag tror helt enkelt att folk fick både tid och råd att ta tag i hemmaprojekt, nu när de inte kunde resa som tidigare.

Så efter två och ett halvt år kan han konstatera att omsättningen sedan starten ökat med 100 procent. Och inte nog med det, årets sommar var den bästa hittills, så allt fortsätter att peka åt rätt håll. Dick menar att en stor anledning till expansionen är att han hittar rätt med marknadsföringen.

– Jag har fått till en bra mix för att nå ut till hela Dalarna. Det är viktigt att använda rätt kanaler – i både tryckt och digital media. Här får vi bra hjälp från Veteranpoolens supporterkontor, säger han.

Den största utmaningen i dagsläget är att rekrytera fler veteraner med rätt kompetens. Dick menar att det är helt avgörande för den fortsatta tillväxten i företaget. Och här har han verkligen lyckats.

– Jag har rekryterat cirka 100 nya veteraner bara senaste året och har nu totalt 200. Trots det så överstiger efterfrågan från kunderna tillgången på veteraner. Det är oerhört viktigt att avsätta tid till att rekrytera.

För att skapa sig själv utrymme att arbeta mer koncentrerat med rekrytering, företagsbesök och kundkontakter har han anställt en medarbetare till kontoret. För det var trots allt till stor del den mänskliga kontakten som fick honom att fastna för Veteranpoolen som koncept.

– Jag såg ganska omgående nyttan som Veteranpoolen gör. Dels tar vi vara på den kompetens och erfarenhet som landets veteraner besitter, men vi gör också stor skillnad hos kunderna. På privatsidan av verksamheten är de flesta kunder äldre och det är ganska ofta de ringer och tackar och till exempel berättar att de inte hade kunnat bo kvar i huset om vi inte hjälpt dem med trädgården eller städningen. Jag kände med en gång att det finns mycket hjärta i Veteranpoolens koncept, säger Dick Gottberg.

Funderar du över vilka distrikt som är lediga eller hur din ekonomi blir som franchisetagare? Ring oss så berättar vi.