Jobb för pensionärer

Bli jobbonär eller hybridpensionär hos oss

Välj ut uppdrag du gillar

Hos oss väljer du ut de uppdrag du har lust att jobba med. Stor valfrihet utan att du låser upp dig. Mixa bland olika uppdrag som du önskar.

Jobba så mycket du vill

Vi ställer inga krav på hur många timmar du jobbar varje månad. Det är helt upp till dig att styra. Hos oss jobbar man allt mellan ett par timmar och uppåt.

Socialt och bra för kroppen

Att vara med i ett positivt och glatt team ger mycket energi. Många får nya vänner för livet. Dessutom är jobbet ett sätt att röra på sig och hålla igång.

Snacka jobb med oss!

Jobb för pensionärer – uppdrag hos privata kunder

Hantverkare

Är du pensionär och snickare, målare, elektriker, rörmokare eller murare? Gillar du att bygga altaner, måla om fasader, tapetsera eller sätta upp lister? Häng med i vårt dreamteam och välj bland både små och lite större uppdrag. Några uppdrag görs i team och andra ensam. Några av våra hantverkare har drivit egen firma men tröttnat på krånglet och njuter nu av att kunna fokusera på det roligaste.

Trädgårdsskötsel

Har du gröna fingrar och gillar att jobba ute i friska luften – då väntar många härliga trädgårdsuppdrag runt hörnet. Klippa gräs, rensa, kratta och röja – och beskära ett och annan träd, häck eller tuja. Ibland ordnar vi även utbildningar inom till exempel trädbeskärning. En del kunder vill ha återkommande hjälp under hela eller delar av säsongen medan vissa behöver punktinsatser.

Hushållsnära tjänster

Ett mycket vanligt uppdrag är att utföra enklare städning hos en äldre person – ett uppdrag som ofta kombineras med att följa med som ledsagare ut på ärenden eller promenader. Ibland kallar vi det omsorgsstäd. Ofta får du en eller ett par fasta kunder som då hjälper och bygger upp en relation med. Du kan också haka på ett team som gör storstädning, fönsterputsning och flyttstädning. Extra kul i team! . Men det finns fler uppdrag att välja mellan som till exempel att titta till en sommarstuga när ägaren inte själv har möjlighet, att montera möbler, köra till återvinningen eller lösa IT-trassel.

Jobb för pensionärer – företagsuppdrag

Under de senaste åren har efterfrågan från företagare fullständigt exploderat. De väljer att anlita oss när de behöver förstärkning av ett par extra händer. Ibland innan de har möjlighet att anställa en ny medarbetare men också vid arbetstoppar till semester och projekt. Heltid, deltid och ibland per timme. En del företagsuppdrag kräver yrkeskompetens – andra räcker det långt med att man har lust att prova något nytt. Vem har sagt att man inte kan göra en ny karriär efter 65? Här är några exempel:

  • Ekonomi, administration, löner & HR
  • Fastighet, BRF & vaktmästeri
  • Försäljning & kundtjänst
  • Kontorsservice & lokalvård
  • Lager, logistik & industri

 

Se lediga företagsuppdrag just nu

 

Det bästa av allt – välj och vraka bland det just du tycker är roligt! 

Hur funkar jobb för pensionärer?

Socialt, aktivt och dryga ut pensionen

När vi frågar varför våra egna veteraner väljer att jobba vidare efter att de börjat ta ut sin pension så hamnar valfriheten och att man aldrig låser upp sig högst i topp. Det sociala med aktiviteter vid sidan av jobbet som t ex utbildningar, öppet hus, frukostmöten, resor, julluncher och biokvällar samt det fysiska som kommer med jobbet är också starka drivkrafter. Inte minst känslan att vara behövd. Lönen ger dig ett extra klirr i kassan som finansierar allt från fritidsintressen till resor och möjlighet att bibehålla levnadsstandard. Med vår lönegaranti får du alltid tryggt och säkert en utbetalning varje månad utifrån de antal timmar du jobbar.

Är detta något för dig – provjobba

Vill du snacka jobb med oss och höra vad vi har att erbjuda just dig – fyll i vårt enkla kontaktformulär som du finner lite längre ner. Vi kontaktar dig inom någon dag och om det känns intressant för dig så träffas vi och pratar vidare. Inget krångel. Inga krav. Du är självklart välkommen att provjobba om du vill se om detta är något för dig.

Välj och vraka bland uppdrag i enkel app

Uppdrag kan du få från oss både direkt och genom vår smarta jobb-app. Här kan du hålla koll på många roliga uppdrag och klicka på dem du är intresserad av att ta dig an. När du fått ett uppdrag kontaktar du kunden och kommer överens om tid och vad som ska göras. Självklart är du försäkrad om något skulle hända och kräver uppdraget någon form av skyddsutrustning ordar vi det åt dig. Arbetsmiljö håller vi varmt om hjärtat.

Svar på fler frågor – läs gärna vår guide!

Vad vill du jobba med?

Hur påverkas min ekonomi som jobbonär?

Att fortsätta jobba efter att du börjar att ta ut din pension är ett smart drag. Förutom alla drivkrafter och fördelar – fortsätter du att tjäna in till din framtida pension. Du får alltså bättre ekonomi både här och nu och på lite längre sikt. Men det finns ett par saker som är bra att känna till. Vi har pratat med Hannes Nilson – som är analytiker på Pensionsmyndigheten, han listar fem saker som är viktiga att känna till när man vill bli en jobbonär eller hybridpensionär.

  1. Lägre skatt – ja du betalar faktiskt lägre skatt på den lön du tjänar in från och med det år du fyller 66. Inte så dumt.
  2. Allmänna pensionen – när du är 62 år kan du börja att plocka ut från din allmänna pension och du kan pausa efter eget önskemål och behov. Superflexibelt.
  3. Tjänstepensionen – du kan kombinera lön med att ta ut tjänstepension men när du väl börjat att ta ut din tjänstepension kan du inte pausa den. Inte så flexibelt.
  4. Lönen är pensionsgrundande – fortsätter du jobba i någon form fortsätter du tjäna in till din framtida pension.
  5. Tjäna så mycket du vill – men tjänar du över inkomsttaket betalar även du som pensionär statlig inkomstskatt. Rätten till bostadsbidrag påverkas också precis som tidigare utifrån din inkomst.

Fler tips och intressant läsning hittar du på Pensionsmydighetens hemsida – klicka här.

Snacka jobb med oss
Snacka jobb med oss

Få koll på vilka uppdrag vi har där du bor och hur det funkar att jobba med oss – fyll i en enkel intresseanmälan och få svar inom ett par dagar. Helt utan att du låser upp dig. Väkommen!

Välkommen

Börja med att fylla i ditt postnummer

Klicka sedan på "Gå vidare"

Kontrollera postnumret du angav. Måste bestå av 5 siffror.

Tyvärr. Vi hittade inte det postnummer du angav. Men inga problem! Klicka här för att se ditt närmaste kontor.