Jobba som pensionär

Bli jobbonär hos oss 2024

Ta ut pension och jobba. Går det?

Jajamänsan! Du får jobba och ta ut pension samtidigt. Som belöning, förutom ett rikare liv och lön på kontot, får du nya pensionsrätter. Inte illa!

Enklaste sättet att få jobb som pensionär är att bli en del av vår veteranfamilj. Anmäl ditt intresse så kontaktar vi dig och berättar mer. 

Så fungerar det
Så fungerar det

När du är redo att bli en veteran – en av våra seniora medarbetare – blir du anställd av oss. Då blir du en veterankraft att räkna med. Det betyder inte att du måste jobba. Bara att du har möjlighet att jobba – när det passar dig.

Du väljer och vrakar bland alla uppdrag vi får från privatpersoner och företag. Det finns både enkla och mer kvalificerade arbetsuppgifter, och både kortare och tillfälliga uppdrag och längre uppdrag på deltid eller heltid.

Låter det bra? Klicka på knappen och anmäl ditt intresse. Det värsta som kan hända är att du tackar nej till att bli del av vår veteranfamilj.

Företagsuppdrag & bemanning

Allt fler företagare väljer att bemanna upp med pensionärer för både kortare och lite längre uppdrag. Som till exempel vid semester, arbetstopp eller vid snabb tillväxt.

Uppdragen varierar stort – allt från ekonomitjänster, hr-uppdrag och lagerarbete till chaufförer och fastighetsskötsel.

Styrkan är att vårt koncept erbjuder en unik möjlighet att snabbt hitta både erfarenhet och motiverad expertis – och att de betalar för de timmar de behöver även om behovet kan variera från månad till månad.

Se lediga företagsuppdrag

Vill du jobba på Veteranpoolens kontor?

Veteranpoolen består av fler än 60 kontor runt om i landet med flertal medarbetare. Här finns många spännande roller för dig som gillar att vara i en händelserik miljö med högt tempo och många roliga utmaningar. Se om vi har en ledig tjänst där du bor? Klicka på knappen.

Se lediga jobb

Jobba extra, deltid eller heltid – du väljer

Det är enkelt och flexibelt att jobba för oss. Vill du jobba extra som pensionär väljer du kortare uppdrag när det passar dig. Föredrar du att jobba deltid eller heltid väljer du ett längre uppdrag som löper flera dagar i veckan över längre tid.

Du väljer själv vilka uppdrag du vill ta. Det finns inget krav på hur många timmar du jobbar varje månad. Du väljer det som passar dig bäst.

Många som börjar med kortare uppdrag väljer efter en tid att jobba deltid eller i stort sett heltid. De har funnit sig tillrätta i veteranfamiljen och känner att det ger dem så mycket mervärde.

Spontanansökan  Kontakt

Extra inkomst och mer i pension

Att arbeta som pensionär lönar sig på många sätt. Utöver ett rikare liv som pensionär har det många ekonomiska fördelar.

Först och främst får du avtalsenlig lön för ditt arbete.

Sen betalar du mindre skatt från och med året du fyller 66 år, och ännu mindre från året du fyller 67 år. Det är tack vare förstärkt jobbskatteavdrag respektive förhöjt grundavdrag.

Sist men inte minst så fortsätter du att tjäna in till din allmänna pension. Väntar du dessutom med att ta ut hela den allmänna pensionen ökar den månatliga utbetalningen när du väl gör det.

Spontanansökan  Kontakt

Bli en jobbonär

Personer som både arbetar och tar ut pension kallas jobbonär. Och de är många. Nästan varannan 67-åring, var tredje 70-åring och var femte 75-åring, enligt en undersökning från 2023.

Jobbbonärer väljer att jobba av lust. De uppskattar att vara i ett socialt sammanhang, träffa kollegor och kunder och uppleva glädjen att få bidra med erfarenhet och kunskap. Många får nya vänner för livet. Dessutom är jobbet ett sätt att röra på sig och hålla igång.

Gör som andra pensionärer: Bli jobbonär! Skicka din intresseanmälan idag.

Spontanansökan  Kontakt

Bli en veteran

Vi kallar våra anställda jobbonärer för veteraner – eftersom de är det i ordets finaste bemärkelse: personer med lång livserfarenhet och personlig mognad.

Om det stämmer in på dig och du är ålderspensionär eller avtalspensionär (eller blir det snart) är du hjärtligt välkommen att bli en del av vår veteranfamilj.

Det finns en stark vi-känsla inom vår veteranfamilj. Varje lokalkontor organiserar gemensamma aktiviteter och månar för att våra veteraner ska trivas hos oss.

Spontanansökan  Kontakt

Vi fixar kunder, du fixar jobbet

Vi tar hand om avtalsskrivning med kunden, betalning och allt annat administrativt. Du får avtalsenlig lön, är försäkrad och vi betalar till din allmänna pension. Inget krångel. Det är enkelt att vara veteran i Veteranpoolen.

Spontanansökan  Kontakt

Om Veteranpoolen

Veteranpoolen har 55 kontor från Luleå till Ystad med 9 000 veteraner och 230 000 kunder.

Vi finns för att ge pensionärer möjlighet att fortsätta bidra till samhällets utveckling och drift i den omfattning man själv vill.

Vi gör det genom att anställa ålderspensionärer och avtalspensionärer och hyra ut dem på kortare och längre kunduppdrag.

Vi erbjuder privatkunder hjälp i hemmet, trädgården och med omsorg, och vi erbjuder företag hjälp med bemanning inom administration, tillverkning, lager och logistik, fastighet samt hotell och restaurang.

Spontanansökan  Kontakt

Välkommen

Börja med att fylla i postnumret där du vill ha hjälp

Klicka sedan på "Gå vidare"

Kontrollera postnumret du angav. Måste bestå av 5 siffror.

Tyvärr. Vi hittade inte det postnummer du angav. Men inga problem! Klicka här för att se ditt närmaste kontor.