Hemservice i Dalarna

Har du en nära anhörig som behöver hjälp i hemmet? Då är du inte ensam. Många som befinner sig mitt i livet har varit tvungna att gå ned i arbetstid eller säga upp sig för att kunna hjälpa en äldre familjemedlem. Ansvaret och oron leder till ökad stress för många då de känner att de inte hinner med egna fritidsintressen eller socialt umgänge. Det behöver dock inte vara så. Vi på Veteranpoolen erbjuder dig och din familj ett alternativ som vi kallar “äldre hjälper äldre”.

Vi hjälper till med bland annat:

  • Inköp av livsmedel.
  • All typ av service i hemmet, till exempel städning och tvätt.
  • Social aktivering, ledsagning och motivering.
  • Övriga sysslor som till exempel gräsklippning, snöskottning, enklare hantverk, målning och fönsterputs.

Vårt koncept “äldre hjälper äldre”

”Äldre hjälper äldre” är ett rikstäckande koncept som även Veteranpoolen Falun Borlänge erbjuder. Det startade 2007 och har varit mycket framgångsrikt. Vi har under dessa år byggt upp en stor kunskap om vad det innebär att bli äldre samt att vara barn eller nära anhörig till äldre personer. Konceptet går ut på att erbjuda en enkel och flexibel lösning för dig och din familj där ni själva bestämmer hur ert behov ser ut. Vi erbjuder hjälp och stöd i vardagen så att du och din familjemedlem får kvalitetstid tillsammans. Vi kan till exempel följa med på läkarbesök, laga lunch eller gå promenader då du inte hinner.

Så här fungerar vår hemservice:

Hör av dig till oss på lokalkontoret i Borlänge eller Falun. Du kan ringa oss direkt eller också fylla i formuläret för intresseanmälan så återkommer vi till dig. Berätta om vad ni behöver hjälp med. Vi matchar sedan era önskemål med vår personal och tar bland annat hänsyn till sådant som gemensamma intressen. Ni ska känna er trygga med den resurs som anlitas och personkemin ska stämma. Därför får ni tillsammans träffa en eller flera av vår personal för att hitta rätt resurs. Vår personal får dessutom alltid en Veteranpoolen-legitimation och kan alltid legitimera sig för familjemedlemmar och andra närstående. Vi ställer inga krav på vilka tjänster som ska utföras och har heller inga bindningstider. Vad ni behöver hjälp med, hur ofta och under vilken tidsperiod bestämmer ni själva. Vi tar alltid hänsyn till era behov. Vill du besöka våra kontor är du varmt välkommen till Ritargatan 6 i Borlänge eller Kyrkbacksvägen 8 i Falun!

Läs mer om de tjänster vi erbjuder i Dalarna
Hemservice Hemservice
LÄMNA EN INTRESSEANMÄLAN