Privat hemtjänst i Göteborg Centrum

Många människor som befinner sig mitt i livet har anhöriga som börjar bli äldre och som allt oftare behöver hjälp med vardagssysslor i hemmet. En rapport från Stockholms Universitet har nyligen visat att över 90 000 medelålders kvinnor har valt att trappa ner i arbetstid eller säga upp sig för att ta hand om en äldre anhörig. För många blir stressen betungande. Ofta upplever de att deras egen fritid och sociala umgänge blir lidande. Hos Veteranpoolen i Göteborg Centrum/Långedrag finns ett alternativ. Vi kallar det ”äldre hjälper äldre”.

Vilken typ av hemservice kan vi hjälpa till med?

  • Service – städning, tvätt och inköp. Om du vill får du gärna följa med och handla.
  • Socialt – aktiviteter, ledsagning, motivation och hjälp till självhjälp.
  • Övrigt – gräsklippning, fönsterputs, snöskottning, enklare hantverk, målning.

Så här gör du för att beställa hemservice genom Veteranpoolen:

Du kontaktar vårt lokala kontor i Göteborg Centrum/Långedrag på 031-18 88 69 och beskriver både dina och din familjemedlems behov. Vi matchar sedan uppdraget med en av våra veteraner. Vi väger in aspekter som gemensamma intressen och närhet till ditt hem då vi väljer ut en veteran. Du får träffa en eller flera av våra veteraner innan du gör ditt val. För att allt ska kännas tryggt för dig och din anhöriga är det viktigt att personkemin stämmer. Vår personal bär alltid legitimation från oss och kan legitimera sig för familjemedlemmar och andra närstående. Omfattning och längd på uppdraget väljer du själv.

Veteranpoolen Göteborg Centrum/Långedrag utför hemservice i följande stadsdelar: Centrum, Högsbo, Kungssten, Långedrag, Linnéstaden, Majorna och Masthugget.

Varför välja Veteranpoolen?

Äldre som hjälper äldre har varit ett framgångsrikt koncept sedan starten av Veteranpoolen 2007. Många av våra kunder är 55+ år och under våra sju verksamma år har vi hunnit skaffa en gedigen erfarenhet av hur det är att bli äldre, och att vara barn eller anhörig till äldre. Denna framgång bygger främst på:

  • Vår stora insikt och förståelse för behov av stöd och hjälp i hemmet på ålderns höst.
  • Vår personal är i en ålder nära den person som behöver hjälp vilket skapar gemenskap och ökat socialt utbyte.
  • Vi har en enkel lösning där ni som kunder själva bestämmer hur ert behov ser ut.
  • Samma person/er kommer vid varje tillfälle.

Kvalitetstid

Du och din familjemedlem får mer tid att faktiskt umgås med varandra istället för att stressa runt i olika ärenden. Vår personal hjälper med glädje till med de vanliga hushållssysslorna och underlättar på så sätt i vardagen samt hjälper till att bryta ensamheten för den äldre. Det kan till exempel handla om att följa med till läkaren, laga lunch och vara sällskap vid måltider, handla eller att gå en promenad. Våra veteraner har ett stort engagemang och all den tid som behövs. De stressar därför inte vidare till nästa uppdrag så fort uppdraget är klart för dagen.

Läs mer om de tjänster vi erbjuder i Göteborg Centrum
LÄMNA EN INTRESSEANMÄLAN