Privat hemtjänst i Norrtälje

För er som har äldre anhöriga eller släktingar i Norrtälje med ett ökat behov av hjälp i sin vardag finns Veteranpoolen nära till hands.
När ni i familjen har fullt upp på dagarna med arbete, barn och andra tidskrävande bestyr kan det vara svårt att finnas till för de äldre i familjen som kan behöva hjälp med vardagssysslorna. Kanske är avståndet långt mellan era respektive bostäder, så att även det gör det svårare att finnas på plats hos den äldre.
I en aktuell studie som utförts av Stockholms Universitet fann man att över 90 000 kvinnor i medelåldern har fått gå ner i arbetstid eller till och med säga upp sig för att ta hand om en äldre anhörig. Detta kan skapa stress i vardagen.

Hos Veteranpoolen i Norrtälje har vi en lösning som vi kallar för ”äldre hjälper äldre”. Det innebär att våra servicekunniga veteraner som själv har lång livserfarenhet kan finnas där för er äldre alla dagar i veckan då det behövs. Låt oss avlasta er familj, oavsett om det är små eller stora saker som den äldre behöver hjälp med.

Det här kan vi göra för er äldre anhörige:

  • Erbjuda service i hemmet såsom tvätt, städning och inköp av mat och andra varor.
  • Ledsaga och aktivera, skjutsa till vårdcentral och apotek, motivera till promenader och utflykter.
  • Övrigt – skotta snö, klippa gräs, putsa fönster, måla och utföra enklare hantverksarbeten.

Så här gör du för att anlita hemservice:

Det går att kontakta oss på flera olika sätt. Du kan ringa på telefonnummer 0176-29 45 96, maila eller fylla i intresseanmälan här bredvid. När du når oss på kontoret i Norrtälje får du berätta om vilket behoven är i dagsläget. Vi går grundligt igenom den äldres behov och er familjs önskemål. På Veteranpoolen värdesätter vi social gemenskap och därför tar vi även hänsyn till gemensamma intressen mellan veteran och klient och närhet till den äldres bostad så att våra tjänster alltid skall finnas till hands.

Ni kommer sedan att få möjlighet att träffa några olika veteraner som vi tror skulle passa era behov. För oss är det viktigt att rätt person väljs för uppdraget och att alla parter är nöjda. Dessutom har vi som krav att alla våra veteraner bär legitimation från Veteranpoolen, så att de alltid kan identifiera sig när de kommer hem till klienten. Vi rekommenderar att uppdragets omfattning ska vara minst en timme per gång, men du bestämmer själv om uppdraget är återkommande eller av engångskaraktär.

Varför välja oss?

Ända sedan denna tjänst introducerades har den varit en stor framgång hos Veteranpoolen. Under de senaste sju åren har vi lyssnat på och tagit dela av våra klienters kunskap om och erfarenhet om hur det är att vara äldre i familjen eller barn till en äldre som behöver hjälp.

Framgången beror främst på att:

  • Vi förstår vad det finns för behov i hemmet när man är äldre
  • Våra veteraner befinner sig i nära ålder till en äldre anhörig, som bidrar till samhörighet i många sammanhang
  • Vi anpassar oss efter era behov som kund oavsett hur kortsiktiga eller långsiktiga de är
  • Det finns en trygghet i att det är samma person eller personer som kommer varje gång

Det blir helt enkelt mer kvalitetstid över för dig och din familj. Ni hinner umgås på ett avslappnat sätt och våra veteraner finns tillgängliga för olika bestyr som att följa med på läkarbesök eller bara gå en promenad under veckan.

Läs mer om de tjänster vi erbjuder i Norrtälje
LÄMNA EN INTRESSEANMÄLAN