Hemservice i Stenungsund, Tjörn, Orust

Har du en äldre närstående i Stenungsund på Tjörn och Orust som behöver service i hemmet? Då finns vi på Veteranpoolen till hands!

På ålderns höst behöver många ofta mer och mer hjälp med sysslorna i vardagen. Detta ökar stressen för de närstående som många gånger tvingas gå ner i arbetstid eller sluta sina anställningar för att få tiden att räcka till. Ofta blir deras egna sociala umgänge och fritidsintressen lidande. Med vår tjänst ”äldre hjälper äldre” kan vi hjälpa dig och din familj att få ihop livspusslet.

Vad ingår i tjänsten?

  •  Allmän service – vår veteran bistår med sysslor som städning, tvätt, matlagning, inköp och andra hushållssysslor.
  • Sociala aktiviteter – till exempel sällskapsspel, promenader och annat som din familjemedlem uppskattar.
  • Övrigt – exempelvis gräsklippning, målning, fönsterputs och snöskottning.

Så här gör du för att anlita Veteranpoolen:

  •  Du börjar med att kontakta vårt lokala kontor i Stenungsund Tjörn Orust 0303-814 40. Du kan också fylla i kontaktformuläret här på sidan och låta oss återkomma till dig. Beskriv vad du och din familj behöver för att få vardagen att fungera.
  •  Vi går igenom dina önskemål och väljer ut lämpliga kandidater från vår pool. Så långt det är möjligt försöker vi finna en person som delar intressen med dina närstående och som helst bor på samma ort.
  •  Både du och dina närstående får sedan träffa de utvalda kandidaterna för att kunna göra ett så välinformerat val som möjligt. Här är det av extra stor vikt att personkemin stämmer.

När vår veteran besöker dina närstående kommer denne alltid bära med sig legitimation utfärdad av Veteranpoolen. Det är också alltid samma person som kommer, vilket bidrar med rutin och ökad trygghet för både dig och dina närstående. Ni bestämmer själva hur omfattande uppdragen ska vara. Vi har inga bindningstider. Däremot är det bra om uppdraget varar minst en timme varje gång så att ni får ut så mycket som möjligt av vår veterans besök.

En framgångssaga
Vår tjänst ”äldre hjälper äldre” blev omedelbart populär när den först lanserades 2007. Veteranerna i vår pool är i en ålder nära din familjemedlems vilket innebär att de har stor förståelse för de behov som uppstår när man blir äldre. Det leder också till ökat socialt utbyte och större gemenskap.

Med  ”äldre hjälper äldre” kan du som anhörig slippa all stress kring praktiska åtaganden och få verklig kvalitetstid tillsammans med dina äldre närstående. Veteranen bistår med sysslorna du har svårt att hinna med. Här ingår alltifrån regelbundna promenader och lunch till ledsagning vid läkarbesök. Han eller hon tar sig den tid som krävs utan att stressa iväg till nästa kund.

Läs mer om de tjänster vi erbjuder i Stenungsund, Tjörn, Orust
Hemservice Hemservice
LÄMNA EN INTRESSEANMÄLAN