Hemservice i Vänersborg

Om ni har en äldre anhörig i familjen som behöver extra hjälp i hemmet kan ni med fördel vända er till oss på Veteranpoolen i Vänersborg.

Äldre anhöriga och släktingar kan ibland behöva extra hjälp i hemmet. För närstående är det inte alltid det lättaste att hinna med allt. För att slippa stressen detta kan medföra för alla i familjen har vi på Veteranpoolen tagit fram konceptet ”Äldre hjälper äldre”. Detta går ut på att äldre människor får hjälp av våra veteraner att utföra de vardagliga sysslorna. Med hjälp av våra veteraner kan er anhörige få anpassad hemservice med det som för tillfället behöver göras.

Vanliga tjänster inom Äldre hjälper äldre:

  • Att aktivera och stimulera socialt – vi ledsagar till besök på vårdcentralen och andra möten samt motiverar till små utflykter, promenader och andra anpassade aktiviteter.
  • Ge service i hemmet – städ, tvätt, inköp av matvaror samt vardagssysslor.
  • Övrigt – ge skjuts till möten, fritidsaktiviteter och träffar. Vid behov kan vi även klippa gräs, skotta snö, byta ut glödlampor samt utföra enklare hantverk i hemmet.

Gör så här för att anlita hemservice i Vänersborg:

  • Ring direkt till kontoret i Vänersborg på 0521-72 44 44. Du kan också kontakta oss genom att fylla i intresseanmälan på hemsidan. Om du tycker att det är enklare kan du också skicka ett mail till oss på trestad@veteranpoolen.se.
  • Vilka är era behov och önskemål? Vi matchar dessa med en lämplig veteran från vår pool. Vi tar hänsyn till gemensamma intressen som resurspersonen och den äldre personen har när vi söker efter rätt person. Det är också viktigt att veteranen och den äldre som behöver hjälp bor nära varandra för ökad tillgänglighet.
  • Innan ni fattar ert beslut om att anlita vår hemservice får ni träffa flera av våra veteraner. Vi tycker att det är viktigt att personkemin stämmer för alla parter.

Uppdragets längd och omfattning bestämmer ni själva, men vi rekommenderar minst en timma per tillfälle. Veteranpoolen i Vänersborg har till våra veteraner utfärdat ett ID-kort som ska visas upp varje gång de kommer. För en trygg relation ser vi så långt det är möjligt till att det är samma person som besöker den äldre.

Ett framgångsrecept

År 2007 startade ”Äldre hjälper äldre” och succén har varit bestående. Gemenskapen och det sociala utbytet blir så mycket större då våra veteraner själva är i pensionsåldern. Utifrån intresse och tillgänglighet väljer veteranerna själva sina uppdrag. De behöver heller inte skynda vidare till nästa uppdrag. Hemservice genom Veteranpoolen ger er och er äldre anhörige mer tid till att umgås utan att behöva tänka på vilka vardagssysslor som behöver göras.

Du hittar våra veteraner på följande orter: Munkedal, Uddevalla, Lysekil, Ljungskile och Vänersborg.

Läs mer om de tjänster vi erbjuder i Vänersborg
Hemservice Hemservice
LÄMNA EN INTRESSEANMÄLAN