Hemservice i Ystad

Har ni en äldre släkting eller anhörig i Ystad som behöver allt mer hjälp för att klara av de vardagliga sysslorna i det egna hemmet?

Veteranpoolens hemservicekoncept, ”äldre hjälper äldre”, har varit en framgång ända sedan tjänsten startade för nästan tio år sedan. De veteraner som arbetar med vår hemservice är alla i pensionsåldern men har fortsatt att erbjuda sina tjänster via oss då deras kompetens och kunskap fortfarande efterfrågas.

Våra veteraner i Ystad med omnejd kan avlasta er familj i olika situationer då den äldre kan tänkas behöva hjälp och övriga familjemedlemmar och släktingar är upptagna eller befinner sig på annan ort.

Veteranpoolen erbjuder en flexibel hemservice som alltid anpassad efter den äldres unika behov och förutsättningar. Behöver den äldre bara någon som ledsagar till apotek, skjutsar till affären eller följer med ut på en promenad då och då kan våra veteraner stå till tjänst. För regelbunden hemservice kan vi också anlitas, till exempel om er äldre anhörige behöver hjälp med städning, tvätt och strykning ett par gånger i veckan.

Det vi bland annat kan hjälpa den äldre med är att:

  • Städa, tvätta och göra inköp (gärna tillsammans med den äldre)
  • Laga mat och vara måltidssällskap
  • Ledsaga till läkarbesök eller till post eller bank
  • Motivera till anpassad fysisk aktivitet och socialt umgänge
  • Sysslor som att klippa gräs eller skotta snö, fönsterputs och enklare hantverk

Hur går det till?

En viktig princip för oss är att matcha uppdraget med rätt person. Som kund får ni träffa flera av våra veteraner innan ni bestämmer er för den veteran som passar bäst. Det är viktigt att personkemin stämmer. Vår personal har legitimation från Veteranpoolen och skall alltid kunna legitimera sig för alla i familjen. Uppdragets längd och varaktighet bestäms helt av uppdragsgivaren, vår rekommendation är dock att varje tillfälle är minst 1 timme.

Det är lätt att förstå varför denna idé har blivit så framgångsrik. Våra veteraner har kunskap och insikt i vad det kan innebära att bli äldre och de utmaningar man står inför. Den enkla lösning är att du som kund bestämmer innehåll och omfattning av uppdraget. Viktigast av allt, du får kontinuitet. Vi försöker se till att samma person kommer varje gång.

Så här anlitar du hemservice i Ystad:

Genom att ringa till oss på telefonnummer 0411-21 19 62 eller maila till oss. Vår mailadress är osterlen@veteranpoolen.se. Du kan också fylla i en intresseanmälan här på vår hemsida eller besöka vårt lokalkontor i Ystad direkt. Vår hemservice finns tillgänglig för Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla och Ystad.

De flesta hushållsnära tjänster kan man få så kallat RUT-avdrag för. Vi vill gärna göra dig uppmärksam på att arbetsgivaravgiften är lägre för våra veteraner och att våra priser därför blir klart konkurrenskraftiga.

Läs mer om de tjänster vi erbjuder i Ystad
Hemservice Hemservice
LÄMNA EN INTRESSEANMÄLAN