Måleri & tapetsering

Vi hjälper dig med ditt hemmaprojekt

Anlita målare?

Måla fasad, tak, väggar, trappor och snickerier kanske kan verka enkelt. Likaså att tapetsera ett rum. Men för att det ska bli bra krävs kunskap, erfarenhet och tid – något som inte alla har.

Därför är det bättre att anlita våra yrkesskickliga målare som hjälper dig med allt förarbete som att spackla och slipa till att måla eller tapetsera. Många av dem har 30–40 års erfarenhet att luta sig mot.

När du vill få jobbet proffsigt gjort och njuta av det färdiga resultatet – fråga oss.

Så fungerar det

När du ber om ett prisförslag kontaktar vi dig för att gå igenom dina önskemål och behov och går igenom lite praktiska detaljer.

Sen får du ett prisförslag som du kan fundera på i lugn och ro. Om du anlitar oss, avtalar vi en tid när vår veteran kommer och gör jobbet åt dig.

Enkelt, eller hur? Klicka på knappen och ta nästa steg idag. Det värsta som kan hända är att du tackar nej. Men då vet du i alla fall timpris för en erfaren och bra målare.

Måla tak och väggar

Ny färg i tak och på väggar fräschar upp vilket rum som helst. Men kräver mycket arbete för lyckat resultat. Mät tak- och väggyta och beräkna hur många liter färg som går åt. Köp färg med önskad kulör och färgglans, men välj en typ av färg som fäster på befintlig.

Täck golv med skyddspapper och möbler med skyddsplast. Maskera eluttag, strömbrytare och snickerier med tejp. Skrapa lös färg. Fyll borrhål och skador med sandspackel. Bredspackla större skador. Låt torka. Slipa så ytorna blir jämna. Borsta och tvätta. Låt torka.

Dags att måla. Börja med alla kanter och hörn, intill snickerier och stuckatur, och bakom rör och element. Ska snickerier målas bör det göras samtidigt. Måla sen de stora ytorna med roller. Låt torka. Måla allt en gång till på samma sätt.

Verkar det jobbigt – låt våra proffs göra jobbet!

Tapetsera rum

En ny tapet gör skillnad. Men det gäller att vara noggrann.

Lägg täckpapp på golvet. Avlägsna strömbrytare och vägguttag. Ta bort lös tapet med stålskrapa och skär rent vid kanterna. Slipa och spackla efter behov.

Mät upp vådens bredd minus en centimeter från rummets mest iögonfallande hörn. Dra en vertikal linje med hjälp av vattenpass. Stryk lim på väggen. Fäst den första våden kant-i-kant med linjen så den överlappa hörnet med en centimeter. Stryk från mitten med tapetverktyg. Se till att det inte finns några blåsor. Skär av tapeten längs med golv- och taklister. Torka bort limrester från tapeten och listerna med en blöt svamp.

Fortsätt i vardera riktningen från hörnet. Placera våderna kant-i kant med mönstermatchning. Var extra noggrann runt fönster och dörrar.

ROT-avdrag för måleri

Med ROT-avdrag betalar du bara 70 % av priset.

Ska du måla fasaden? Måla tak, vägg, golv, fönster eller element? Måla eller lacka dörrar och köksluckor? Eller tapetsera? Då kan du få ROT-avdrag. Det är en skattereduktion med upp till 30 procent av kostnaden för vårt arbete. Du får reduktionen i form av ett avdrag på fakturan.

Du kan få ROT-avdrag med högst 50 000 kr per person och år.

Läs mer om ROT-avdrag

Måla husfasad

Dags att måla fasaden? Det bör du göra vart tionde år. För­mod­ligen oftare om huset ligger i soligt läge eller nära havet.

Räkna ut hur många liter färg du behöver. Var noggrann med att välja en färgtyp som fäster på den gamla färgen. Hyr ställning eller skylift. För ett lägre hus räcker stege eller kanske till och med ett skaft till penseln. Täck växter, altan, sockel, fönster och andra ytor som inte ska skyddas.

Tvätta fasaden med målartvätt och hård borste. Låt träet torka. Fuktkvoten ska inte överstiga 15 procent. Skrapa flagnande färg och slipa bort flisor. Byt ut murket trä. Fyll sprickor. Grundmåla där nytt eller gammalt trä syns. Låt torka. Äntligen dags att täckmåla. Börja med panelen och avsluta med foder och knutar. Måla inte när det är varmt eller när solen ligger på. Då torkar färgen för snabbt och kan börja flagna.

Måla köksluckor och andra snickerier

I ett hus eller en lägenhet finns många snickerier som kan målas. Som vanligt  krävs ett gott grundarbete för lyckat resultat.

Börja med att tvätta. Skrapa sen bort lös färg. Torka bort slipdammet med en mikrofiberduk. Nu är det dags för grundmålning. Använd en snedställd lackpensel för profiler och kanter, och en miniroller för större ytor. Efterstryk i träets riktning med en platt pensel. Låt torka. Upprepa grundmålningen om träet inte är målat sedan tidigare.

Spacklar igen hål och ojämnheter med en liten spackel. Låt torka. Slipa de spacklade partierna till en jämn yta och torka rent från damm med en mikrofiberduk. Måla täckfärg på samma sätt som när du grundmålade. Slipa bort eventuell fiberresning och torka av dammet. Gör därefter en andra strykning med täckfärgen. Sen är du klar.

Välkommen

Börja med att fylla i postnumret där du vill ha hjälp

Klicka sedan på "Gå vidare"

Kontrollera postnumret du angav. Måste bestå av 5 siffror.

Tyvärr. Vi hittade inte det postnummer du angav. Men inga problem! Klicka här för att se ditt närmaste kontor.