Nya grepp i kampen om jobbonärerna

Nya grepp i kampen om jobbonärerna

PRESSMEDDELANDE 14 februari 2023

Konkurrensen om jobbonärerna hårdnar. Veteranpoolen siktar på att vara det mest attraktiva alternativet för arbetssugna pensionärer, bland annat genom en satsning på medarbetaraktiviteter och förmåner under 2023. Först ut är biovisning för över 4 000 jobbonärer runt om i landet.

Drygt 40 procent av Sveriges 67-åringar och en tredjedel av 70-åringarna jobbar i någon utsträckning, enligt en färsk undersökning från tjänstepensionsbolaget Alecta. Jobbonärerna blir allt fler och är populära hos arbetsgivarna med sin svårslagna erfarenhet och kompetens. Veteranpoolen vill vara förstahandsvalet för deltidsarbetande pensionärer och storsatsar därför på aktiviteter för sina medarbetare under 2023.

Under januari och februari ordnar Veteranpoolen biokvällar på 59 orter i Sverige. Drygt 4 000 pensionärer kommer bänka sig i biostolen för storfilmen A man called Otto, som nyligen hade premiär. Det här är den första av alla aktiviteter som kommer erbjudas de drygt 9 000 aktiva ”veteranerna” under året.

– Pensionärer är heta på arbetsmarknaden och för Veteranpoolen gäller det att ha örat mot rälsen och lyssna in vad som är viktigt för den här målgruppen. När vi frågar om varför man väljer att fortsätta jobba som pensionär lyfter många det sociala, att komma ut och träffa folk. Därför känns det både viktigt och helt rätt att satsa på just träffar och aktiviteter för våra jobbonärer, säger Mats Claesson, vd på Veteranpoolen.

Hälsa och rörelse trendar
En del aktiviteter är gemensamma för alla lokala Veteranpoolen-kontor och deras jobbonärer, t.ex. den så kallade Säkerhetsveckan under våren, med fokus på arbetsmiljö och säkerhetsfrågor. Eller de uppskattade träffarna med kollegor som jobbar inom samma områden, som hantverk eller trädgårdsskötsel. Dessutom planeras det en mängd lokala aktiviteter – allt från båtkryssningar till ”första torsdagen i mars”-fika och HLR-utbildningar.

För många jobbonärer är fysisk aktivitet ett viktigt skäl att fortsätta jobba – och flera lokala Veteranpoolen-kontor satsar i år på rörelse och träning för jobbonärerna. I t.ex. Göteborg och Skåne anordnas flera lokala träffar som fokuserar på fysisk aktivitet, bland annat genom vattengympa och rörlighetsträning på gym.

– Men våra jobbonärer väljer såklart själva vilka aktiviteter de är med på. Målet är att det ska finnas något för alla, avslutar Mats Claesson.
Läs mer: Möt våra jobbonärer


Kontakt/intervju:
För kontakt med Veteranpoolens vd Mats Claesson: mats.claesson@veteranpoolen.se eller 0300-77 001.
För att komma i kontakt med lokala kontorsansvariga, hitta kontaktuppgifter här eller hör av dig till Carolina Andersson på 072-145 28 12 eller carolina.andersson@veteranpoolen.se

Om Veteranpoolen
Veteranpoolen är med drygt 9 000 aktiva veteraner Sveriges största arbetsgivare för pensionärer. Här hittar man erfarna och kompetenta seniorer som har valt att fortsätta jobba efter pensionen – för att de vill och kan. Veteranpoolen utför uppdrag hos privatpersoner inom hantverk, hem, trädgård och omsorg. Dessutom bemannar man företag inom allt från fastighetsskötsel och industri till ekonomi och administration.