Högtryck för Veteranpoolen– ska rekrytera rekordmånga pensionärer

Högtryck för Veteranpoolen– ska rekrytera rekordmånga pensionärer

PRESSMEDDELANDE 22 augusti 2022

I kölvattnet av pandemin växer bemanningsföretaget Veteranpoolen så att det knakar. Kundernas efterfrågan på tjänster inom hantverk, hem och trädgård är större än någonsin och nu söker Veteranpoolen flera tusen nya medarbetare över hela landet. Veteranpoolen har stått relativt stadigt genom pandemin, men restriktionerna har av naturliga skäl haft en dämpande effekt på antalet inkommande uppdrag. Men sedan mars i år har förfrågningarna från kunderna ökat kraftigt.

– Det är ett enormt tryck just nu, både på hem- och trädgårdstjänster och hantverk. Det är många som har dragit igång hemmaprojekt under pandemin, och för de uppdragen är våra erfarna hantverkare väldigt populära. Förfrågningarna hos våra lokala franchisetagare har ökat med 40-50 procent jämfört med samma tid förra året, och det gör att vi har ett jättestort behov av att rekrytera nya veteraner, säger Mats Claesson, vd på Veteranpoolen AB.

Hos Veteranpoolen jobbar pensionärer som vill ha ett fritt extrajobb, där de själva väljer uppdragen och hur mycket de vill jobba. Just att kombinera jobb och pension är en växande samhällstrend, vilket inte minst understryks av det faktum att var tredje 68-åring har en löneinkomst, enligt en undersökning från tjänstepensionsföretaget Alecta.
– Vi märker av att allt fler pensionärer är nyfikna på hur det är att jobba hos oss och det är väldigt skoj. Eftersom trycket från kunderna är så otroligt stort behöver våra cirka 50 pooler runt om i landet förstärkas med åtminstone 2 500 pensionärer det kommande året, säger Mats Claesson.

<strong>Veteranerna hittar tillbaka efter corona</strong>
71-årige Torsten Heinberg är en av dem som har hoppat på trenden och valt att jobba vidare efter pensionen. Han anmälde sig till Veteranpoolen i början av 2020 och hann knappt ge sig ut på något uppdrag innan pandemin slog till. Men nu är coronapausen slut, Torsten är vaccinerad och känner sig trygg med att jobba igen. På hans lista med kommande uppdrag står bland annat att sätta upp hyllor, lägga in trösklar hos en rullstolsburen person och att måla om en hall.
– Innan har jag haft sommarhuset att pyssla med, men nu är det sålt och jag behöver något annat att ägna mig åt. Veteranpoolens upplägg är flexibelt och passar mig perfekt. Det är inte aktuellt för mig att sitta på en parkbänk och mata duvor, det är jag alldeles för rastlös för, avslutar Torsten.