Veteranpoolen rekordrekryterar – 1500 hybridpensionärer sökes

Veteranpoolen rekordrekryterar – 1500 hybridpensionärer sökes

Trots osäkra tider går Veteranpoolen som tåget. Efterfrågan på hybridpensionärer är större än någonsin – och nu behöver minst 1 500 seniorer rekryteras under resten av 2022. 

Veteranpoolen har stark tillväxt trots hög inflation och den allmänna ekonomiska osäkerhet som råder. Antalet kundförfrågningar är på rekordnivåer och i juni var produktionen högre än den någonsin varit. Allt fler kunder lockas av Veteranpoolens upplägg och även intresset för att bli hybridpensionär, eller jobbonär, hos Veteranpoolen växer. Behovet av veteraner som vill kombinera pension med jobb är mycket stort, enligt vd Mats Claesson:

– Vi märker av ett allt större tryck från både privatpersoner och företagskunder. Nöjda kunder beställer mer och många nya kunder vill ha vår hjälp, vilket såklart är jätteroligt. Även fler och fler jobbsugna pensionärer hittar till oss, men faktum är att vi behöver rekrytera ytterligare 1 500 bara fram till nyår för att möta den kraftfulla efterfrågan.

Fritt och flexibelt efterfrågat bland hybridpensionärer
Pensionärer som jobbar är i ropet, vilket inte minst återspeglas i att ordet jobbonär tog sig in på Språkrådets nyordslista förra året. Många arbetsplatser har insett vilken guldgruva av kompetens och erfarenhet som 60-plussarna besitter.

Även pensionärerna själva är mer sugna att blanda upp ledigheten med ett extraknäck. Enligt Pensionsmyndigheten har intresset för att jobba som pensionär ökat stadigt sedan mitten av 00-talet. Och i Veteranpoolens externa undersökning, gjord i våras bland drygt 1 500 stycken 65-70-åringar runt om i landet, svarar 45 procent att de kan tänka sig att jobba efter pensionen. Men man vill att upplägget ska vara fritt och på sina egna villkor.

-Vi märker att det allra viktigaste för våra medarbetare, både befintliga och nya, är flexibiliteten. Att de kan välja uppdrag utifrån vad de tycker är roligt och passar in i övriga livet. Om man som pensionär i stället väljer att stanna kvar på sin gamla arbetsplats finns det inte alltid utrymme för den friheten.  Nu hoppas vi att många fler pensionärer vågar testa att kombinera jobb och pension, säger Mats Claesson.

1500 nya medarbetare till Veteranpoolen
I hela landet är det ett stort tryck på hushållsnära tjänster som hantverk, trädgårdstjänster och städning. Men även många lokala företag har fått upp ögonen för Veteranpoolen.

-Det är fler och fler företag som hör av sig och vill ha hjälp med bemanningen, både löpande uppdrag och som lösning under tillfälliga toppar. Man väljer oss för att vi är snabba och smidiga, ibland går det bara några dagar från första samtalet till att vi har en veteran på plats. Våra medarbetare uppskattar också att det finns så många olika typer av uppdrag att välja mellan, säger Mats Claesson.