Jobbonärsboom på Veteranpoolen i Lund: anställde 36 % fler pensionärer 2023

Jobbonärsboom på Veteranpoolen i Lund: anställde 36 % fler pensionärer 2023

Under 2023 anställde Veteranpoolen i Lund 36 % fler pensionärer än året innan. Denna kraftiga ökning speglar inte bara intresset hos pensionärerna själva – utan även ett skifte i synen på kompetens. Efterfrågan ökar starkt hos både privata kunder och företagare.

Dessa häpnadsväckande siffror leder till en naturlig fråga: Varför är det så populärt att fortsätta arbeta när man är pensionär, är det inte nu man ska koppla av? Svaret är ett rungande ”nej”. Ann Dahl, som driver Veteranpoolen i Lund tillsammans med Göran Dahl, förklarar:

– 70 är det nya 50, många är piggare och friskare än någonsin. Men de vill ha friheten att välja sina uppdrag och styra sin arbetstid. Flexibilitet är nyckeln; en månad tar de helt ledigt, nästa kan de välja att arbeta 1 dag i veckan säger Ann.

– Men det främsta skälet är det sociala engagemanget – glädjen i att umgås och knyta nya livslånga vänskapsband genom aktiviteter och evenemang säger Göran. 

Ekonomiska fördelar även på längre sikt

Men fördelarna med att arbeta som pensionär sträcker sig längre än så. En extra inkomst varje månad innebär fortsatta inbetalningar till framtida pensioner. Ann understryker:

– Det är en win-win-situation både här och nu och för framtiden. Med extrainkomster kan de behålla sin levnadsstandard och fortsätta att ägna sig åt personliga intressen som resor och annat. 

Här är jobben för pigga pensionärer

Vilka möjligheter erbjuder Veteranpoolen? Det handlar om allt från trädgårdsskötsel till städning och hantverksuppgifter. Och som ett eko av den växande trenden väljer dessutom allt fler privatkunder Veteranpoolen som ett alternativ till kommunens hemtjänst och utnyttjar RUT-avdrag för att få överkomliga priser. Även efterfrågan från privata kunder har ökat med hela 23 %.

Företagsuppdragen har blomstrat under 2023: ett exempel är samarbetet med Redlocker, kända från bland annat Draknästet, där Veteranpoolen sätter upp boxar med mensskydd på ett flertal strategiska platser.

– Men vi är samtidigt en kanske lite oväntad lösning på just kompetensbristen som så många företagare just nu lider av runt om i landet, säger Göran. Vi kompletterar många gånger den befintliga bemanningen genom att hoppa in vid arbetstoppar, semester och sjukdom. 

Spår en fortsätta tillväxt och efterfrågan

När vi blickar in i 2024 visar trenden inga tecken på att mattas av.

– Absolut, intresset är oförändrat, konstaterar både Göran och Ann.

Med ett 20-tal entusiastiska pensionärer som redan hört av sig i år är Veteranpoolen angelägen om att välkomna ännu fler.

– Om du är sugen på att jobba, hör av dig till oss, uppmanar de. 

Kontakta oss gärna

Ann Dahl 079-098 94 15 ann.dahl@veteranpoolen.se

Göran Dahl 072-144 56 78 goran.dahl@veteranpoolen.se