Ann och Göran nystartar Veteranpoolen i Lund tillsammans

Ann och Göran nystartar Veteranpoolen i Lund tillsammansNu nystartar Veteranpoolen sin verksamhet i Lund och Kävlinge. Skånepågen Göran Dahl är ny franchisetagare och han tänker satsa stort på att erbjuda det lokala näringslivet flexibla bemanningslösningar.

– Regionens pensionärer är en stor och lite outnyttjad tillgång för företagen, säger Göran Dahl.

Även om Göran Dahl tog över kontoret i Lund så sent som för en månad sedan har han redan märkt av det stora behov som finns ute bland företagen i Lund- och Kävlingeområdet. De 90 veteraner som han har anställda är efterfrågade och han har hunnit med många företagsbesök.

– Den stora fördelen med att anlita en pensionär är att de redan har ett långt yrkesliv i bagaget. De bär på en stor människokännedom och har kort startsträcka när de kliver in i företagens verksamheter. Dessutom är de motiverade, de arbetar för att de gillar det, säger Göran Dahl.

Göran själv har en bakgrund som säljare och projektledare på Telia, men har även drivit egen verksamhet tidigare.

– Jag har bland annat haft en utbildningsverksamhet och hållit utbildningar i försäljning och ledarskap ute på företag, säger han.

Han bor numer i Hofterup vid Barsebäck men har rötterna i Malmö och Lund.

– Jag pluggade på Lunds universitetet i tre år och bodde i Malmö som ung. Dessutom jobbade jag som golftränare på Lunds Akademiska Golfklubb i några år, berättar Göran.

Även om Göran är den som officiellt driver kontoret så gör han det i praktiken tillsammans med sin fru Ann. Hon sköter mycket av det administrativa arbetet och stöttar vid kundkontakter. Detta är inte första gången de driver ett företag tillsammans.

– Vi träffades när jag arbetade som golftränare och vi tog snart tillsammans över driften av Wittsjö golfklubb. Vi har nu arbetat på varsitt håll ett tag men avslutar kanske arbetslivet tillsammans, säger Göran som fyller 60 i år.

Veteranpoolen i Lund och Kävlinge har som tidigare nämnts omkring 90 anställda veteraner. Och det inkommer nya ansökningar via webbplatsen kontinuerligt. Göran håller flera intervjuer i veckan och känner att konceptet som Veteranpoolen bygger på ligger helt rätt i tiden. Många äldre är pigga och vill ha den sociala biten ett arbete erbjuder samtidigt som privatkunderna och företag uppskattar veteranernas erfarenhet och arbetsglädje.

Fler jobbonärer välkomna att söka

Göran är entusiastisk och det märks på honom att han hittat rätt. Han uppskattar att i ena mötet befinna sig i en bussverkstad, för att i nästa diskutera fastighetsskötsel med en bostadsrättsförening.

– Det har verkligen gått bättre än förväntat, säger Göran Dahl, som välkomnar fler pensionärer till kontoret.