Om återfall i yrkeslivet och trafikstörningar

Om återfall i yrkeslivet och trafikstörningar

I december 2020 startade Veteranpoolen ett spännande uppdrag för SJ Öresund som involverar flera av Veteranpoolens kontor. Och här möter du Maj Björklund, 63 från Malmö, en av de många veteraner som är engagerade i uppdraget.

Du har varit på ditt första uppdrag – hur gick det?
– Mycket bra, reaktionerna från resenärerna har varit mycket positiva och jag tycker det är ett kul jobb.

Vad exakt är det ni gör?
– Vi finns på plats på bland annat Malmö Central. Där svarar vi på frågor som resenärer kan ha. Vi har gula västar med texten ”Fråga mig! – Ask me!” på oss för att synas ordentligt. Vi blir inkallade vid akuta händelser, som trafikstörningar. För några dagar sedan hände det och jag fick ett sms med en förfrågan om jag kunde infinna mig. Jag svarade ja, fick uppdraget och var på plats på Malmö Central efter åtta minuter.

Oj, det var snabbt! Hur är det möjligt?
– Jag bor en femminuterspromenad bort från centralen. Ett krav för att vara aktuell för akuta händelser är att man kan inställa sig på Malmö Cental inom 10 minuter.

Vad gör ni vid en sådan händelse?
– Vi hjälper bland annat folk att hitta rätt spår – eller till ersättningsbussar. Denna gång stod jag på perrongen och svarade på frågor från resenärer som skulle till Kastrup.

Vilka frågor får ni från resenärerna?
– Det är många olika spörsmål: Vilket tåg går till Lomma? Var kan jag ta ut pengar? Var finns hittegodsavdelningen? Från vilket spår går tåget till Stockholm? Det är trevligt att få möta så många olika människor och kunna hjälpa till med information.

Vad gjorde du innan du gick i pension?
– Jag är legitimerad lärare för mellanstadiet och gick i pension vid 61. Flyttade till Malmö i somras och har nu efter två år som pensionär fått ”återfall” i yrkeslivet. Hos Veteranpoolen har jag tidigare bland annat hjälpt en familj som fått trillingar med hushållsnära tjänster, som laga mat, städa och tvätta.

Tänker du fortsätta arbeta för Veteranpoolen?
–  Ja, absolut! Att jobba för Veteranpoolen är ett mycket bra sätt att som pensionär få möjlighet till intressanta jobb.

 

 

 

 

 

 

 

Vill du veta mer om hur det funkar att kombinera jobb och pension?

Vill du att vi kontaktar dig, fyll i en intresseanmälan – klicka här