Smart jobb-app gör våra pensionärer superdigitala

Smart jobb-app gör våra pensionärer superdigitala

Väljer man att jobba på Veteranpoolen får man som pensionär inte bara ett socialt, fritt och roligt extrajobb – man får även tillgång till smarta och moderna arbetsverktyg. För snart ett år sedan lanserades en helt ny egenutvecklad jobb-app, och nu är det dags för version 2.0 som ska göra Veteranpoolens medarbetare ännu mer digitala.

Med jobb-appen håller man koll på alla inkommande uppdrag och meddelar vilka man är intresserad av att ta. Man sköter även sin tidrapport själv helt digitalt och uppdaterar sin jobbprofil. Det är en fördel om man till exempel gått en utbildning, eller vill testa att utföra andra typer av uppdrag. En annan fördel med appen är också att det gjort kontoren mer tidseffektiva. Tid som kan läggas på att hitta fler roliga uppdrag istället.

Med den nya versionen är det dags att ta ännu fler digitala kliv framåt. Nu kommer även arbetsordern för de uppdrag man tackat ja till att finnas tillgängliga i appen ihop med kontaktuppgifter till både kunden och de veteraner som ingår i uppdragsteamet. En ny smart funktion är också att man kan lägga in sin arbetstid löpande.

Janne gillar appen
Jan Larsson 63 i Göteborg, har tidigare jobbat med lager, transport och inköp men jobbar sedan en tid tillbaka på Veteranpoolen med bland annat trädgårdsuppdrag och måleriarbeten. Han är en av de många veteraner som blivit mer digitala tack vare appen som även kallas Vappen.

– Vappen är väldigt enkel att jobba med, det tar inte lång tid att rapportera in färdiga jobb. Man behöver inte ta fram någonting i pappersform allt finns mobilen. Jag har svårt att ta upp något negativt – för jag hittar inget. Men jag förstår att det kan vara lite utmanande för dem som kanske inte varit så digitala i sina tidigare yrken. Men det gäller att våga prova och be om hjälp.