Tre veckor som pensionär - sedan stod hon inte ut längre

Tre veckor som pensionär - sedan stod hon inte ut längre

Ann-Kristin Persson blev ofrivillig pensionär när pandemin slog till. Efter 52 år som barnskötare på Karlskronas lasarett stod ut tre veckor som pensionär, sedan ringde hon Veteranpoolen.

– Jag tycker det är helt underbart att få arbeta igen. Det berikar mitt liv, säger Ann-Kristin.

Ann-Kristin har jobbat två år hos Veteranpoolen och trivs hur bra som helst. Hon är överlag en person som inte gillar att sitta still. Detta medför att hon i princip aldrig är hemma. Jobbar hon inte så är hon till exempel hundvakt hos något av sina fyra barn.

– Jag går hemifrån och är ofta borta 8–12 timmar. Jag är pigg, frisk och älskar att prata med gud och alla människor, skrattar hon.

Hos Veteranpoolen har hon enbart städuppdrag. Det var egentligen inget planerat utan har mest blivit så. Från början var det mycket hemstäd, nu har det blivit fler och fler uppdrag ute på företag. På gott och ont.

– Jag har svårt att släppa de gamla kunderna. Man blir som vänner och så är jag plikttrogen. Vill göra rätt för mig, säger hon.

I dagarna börjar hon ett uppdrag som sträcker sig två år fram i tiden. Byggföretaget PEAB ska dra i gång ett stort byggprojekt bara tio minuters promenad från Ann-Kristins hem, och där ska hon sköta städningen. Totalt ska hon städa åtta baracker och en lägenhet där byggjobbarna äter och byter om.

– Min plan var att sätta gubbarna på plats när jag kom dit, men de tog snällt av sig skorna när de klev innanför dörren så då gick luften ur den planen, skrattar Ann-Kristin.

Trots att det nya uppdraget kommer ta två till tre dagar i veckan i anspråk kan hon inte tacka nej till alla andra uppdrag. För mest av allt gillar hon att flyttstäda.

-Jag älskar det. Husen är oftast helt tomma och så jobbar man tillsammans med andra veteraner. Vi städar husen från topp till tå och håller på 6–8 timmar. Det helt fantastiska är att man får nya kamrater, och det är inte helt lätt vid 70 kan jag säga, berättar Ann-Kristin som själv fyller 73 år.

– Min dotter fyllde 50 för ett tag sedan och då sa hon att ’mamma är piggare nu än hon var när hon var 50’. Och det stämmer nog – jag värdesätter varje morgon jag vaknar, säger Ann-Kristin.

Och så länge orken finns där tänker hon fortsätta att arbeta.

– Det är ju inte dumt att tjäna lite extra pengar men mest gör jag det för att det berikar mitt liv. Jag vet vad jag ska göra imorgon och det känns helt underbart, säger Ann-Kristin Persson.

Snacka jobb med oss
Snacka jobb med oss

Få koll på vilka uppdrag vi har där du bor och hur det funkar att jobba med oss – fyll i en enkel intresseanmälan och få svar inom ett par dagar. Helt utan att du låser upp dig. Välkommen!