En blomstrande karriär fortsätter på Veteranpoolen

En blomstrande karriär fortsätter på Veteranpoolen

Tor Langseth gick i pension vid 62 års ålder. Redan efter två år kände han att livet innehöll för mycket stillasittande framför tv:n i lägenheten i Huskvarna för att han skulle trivas. Han fick tips om Veteranpoolen och hoppade på.

– Att jobba är ett sätt för mig att hålla igång kroppen, säger Tor.

Om man vill försöka vara lustig kan man säga att Tor Langseth haft en blomstrande karriär. Redan som 13-åring fick hans mor in honom som ”springsjas” i den lokala blomsteraffären. Efter det lämnade han aldrig branschen. Han kom att driva egen blomsterbutik i Tenhult, en liten ort strax söder om Huskvarna i Småland, och arbetade senare som anställd hos en blomstergrossist. Och nu jobbar han extra hos Veteranpoolen och då givetvis med trädgårdar.

– Jag vill inte kalla mig proffs, men helt okunnig är jag inte, säger han blygsamt.

Han har nu jobbat hos Veteranpoolen i ett halvår och trivs mycket bra med det. Även om lönen kommer väl till pass för att dryga ut pensionen så var hälsan huvudskälet för honom att ta upp karriären igen.

– För mig är det den största poängen. Jag har sedan jag började gått ner 7-8 kilo och mår bättre, säger han.

De senaste månaderna har han jobbat tillsammans med en annan veteran, Göran Broberg, och det trivs han bra med.

– Vissa trädgårdsjobb kan vara tunga och då är det bra att kunna avlasta varandra. Att beskära träd med stångsåg, till exempel, kan vara jobbigt för nacken då du hela tiden får titta upp mot trädkronan. Och det blir mycket ris av att klippa stora häckar, då är det skönt att vara två när man samlar ihop och kör bort det, säger Tor.

Den sociala biten är också en viktig aspekt för Tor. Att få träffa kunder och andra veteraner. Då han hela tiden arbetar utomhus så har han aldrig varit orolig för pandemin.

– Det har gått bra. Vi får våra kundordrar från kontoret och åker ut till kunden. Behöver man prata med dem kan man ta det på telefon. Nu är jag dessutom färdigvaccinerad och är inte alls orolig.

I dagsläget arbetar Tor två dagar i veckan och då 5-6 timmar i stöten. Det blir 40-50 timmar i månaden. En lagom nivå tycker Tor. Och nu när han inte längre själv har en stor trädgård att sköta, han flyttade till lägenhet för ett år sedan, har han mycket energi över.

– Nu tar jag hand om andras trädgårdar istället. Det tycker jag är ganska skönt, säger Tor Langseth.

Foto: Elinor Johansson

VILL DU SNACKA JOBB MED OSS?

Vill du snabbt veta mer och få koll på vilka roliga uppdrag vi har där du bor – gör en enkel intresseanmälan. Helt utan att du låser upp dig.

Ja jag vill veta mer