Efter pensionen tröttnade Douglas på egna snickarfirman

Efter pensionen tröttnade Douglas på egna snickarfirman

2008 flyttade Douglas Garner och hans svenska fru från soliga Los Angeles till Gävle. Under 10 år arbetade han som lärarvikarie samtidigt som han drev egen byggfirma. Som pensionär började han jobba hos Veteranpoolen.

– Det är så mycket enklare än att driva eget. Du slipper allt pappersarbete och all stress, säger Douglas.

Som ny i Sverige hade Douglas först svårt att hitta ett arbete. I USA hade han jobbat som platschef på ett stort byggföretag och var van vid att arbeta mycket. Så när han inte fick tag i något passande arbete i det nya landet valde han att starta egen byggfirma. Strax därpå fick han jobb som lärarvikarie på Engelska skolan. Först deltid, sedan heltid. Byggfirman fick han nu driva på kvällar och helger. Kort sagt – det var full fart.

Tråkigt att bara vara hemma som pensionär

När Douglas gick i pension så insåg han snabbt att det inte fungerade för honom att vara hemma.

– Jag kan inte sitta still. Hade jag fortsatt att vara hemma skulle min fru kastat ut mig, skrattar han.

Men så fick han kontakt med Veteranpoolen. Något han är mycket glad för idag. Här får han användning för många av de kunskaper han samlat på sig under ett långt yrkesliv.

– Jag gillar att ta lite större uppdrag och projektledarrollen. Ofta går det till så att jag åker ut till en kund som behöver hjälp och går igenom uppdraget. Jag specificerar vilka kompetenser som behövs, till exempel två dagar elektriker, två dagar rörläggare och 100 timmar snickare, säger Douglas.

Slipper krångel med egen firma

Egentligen skiljer sig rollen han har nu inte så mycket från den han hade då han drev egen firma. Skillnaden är att han nu inte behöver hålla reda på fakturor, bokföring, ROT-avdrag och skatter. Nu gör han bara det han tycker är roligt – han bygger.

– Jag har jobbat på Veteranpoolen i två år till våren och har byggt altaner, lagt golv, renoverat ett trevånings radhus och byggt kök. Bland annat, säger Douglas.

Ytterligare en sak han uppskattar med Veteranpoolen är att han får arbeta med andra i samma ålder.

– Vi förstår livet på ett annat sätt. Är någon inte trygg med att utföra en arbetsuppgift är det inga problem, då löser någon annan det. Och alla är lika glada över att de får komma ut och arbeta.

Just nu håller Douglas och hans kollegor på att omvandla en källare i en villa till en studentlägenhet. Ett perfekt jobb för honom.

– Idag är jag 68 och vill nog arbeta i åtminstone 6-8 år till. Kanske får jag välja projekt som inte är så tunga, om ryggen inte orkar längre fram, men det är ännu en stor fördel med Veteranpoolen – du väljer själv vilka uppdrag du vill ta. De sätter ingen press på dig, säger Douglas Garner.

PRENUMERERA PÅ JOBBTIPSET

Starta din prenumeration idag och få smarta tips och fakta om jobb och pension och intressanta reportage direkt i din inbox. Helt utan kostnad – klicka här.

FYLL I EN INTRESSEANMÄLAN

Vill du veta mer om just dina möjligheter – fyll i en intresseanmälan så kontaktar vi dig inom en vecka och svarar på alla dina frågor – klicka här.

PRENUMERERA PÅ JOBBTIPSET

Få smarta tips om jobb och pension, intressanta reportage och lediga uppdrag direkt till din inbox.

BLI VETERAN

Det är enkelt att komma igång, gör en intresseanmälan till ditt närmaste kontor, så återkopplar vi till dig med mer information inom kort!