Hallå där Aina Forslund - varför jobbar du med ledsagning?

Hallå där Aina Forslund - varför jobbar du med ledsagning?

Du har tidigare jobbat som redovisningskonsult men jobbar nu med ledsagningsuppdrag på Veteranpoolen. Berätta…

– Jag kontaktade Veteranpoolen för att det hade blivit tråkigt att bara gå hemma efter att jag blivit pensionär – och jag ville prova att jobba med något helt nytt.

Hur kommer det sig att du vill arbeta med just ledsagning?

– Efter att jag på nära håll sett hur äldre har det på kommunala boenden, där de knappt får komma ut, så visste jag hur stora behoven är. Min mor bodde på ett hem från det att hon var 95 och jag gick ofta dit och tog ut henne på promenader. De boende som inte hade några bekanta kom inte ut.

Vilka är dina arbetsuppgifter?

– Jag hjälper en dam som har svårt med rörligheten, och därför inte kan klara av allt själv. Mina besök är ungefär tre timmar långa och varannan vecka städar jag. Annars pratar vi, går ut på promenader eller besöker apoteket.

Vad tror du att det betyder för kunden att få din hjälp?

– Hennes hemtjänst har inte tid med mer än det allra nödvändigaste. Och det är sällan samma personer som kommer från gång till annan. Hon tycker det är tryggt när jag kommer: ”Du ser vad som behöver göras”, kan hon säga. Hon är mest orolig över att jag ska sluta arbeta för Veteranpoolen – men det har jag inga planer på just nu.

Har det någon betydelse i din kontakt med kunden att du själv är pensionär?

– Det skiljer bara 10 år mellan oss så vi har lätt att prata med varandra. Vi kan samtala om barn och barnbarn, jämnåriga bekanta och obekanta. Vi minns ungefär samma saker från förr. Det är en trygghet.

 

VILL DU SNACKA JOBB MED OSS?

Vill du snabbt veta mer och få koll på vilka roliga uppdrag vi har där du bor – gör en enkel intresseanmälan. Helt utan att du låser upp dig.

Ja jag vill veta mer