Bli jobbonär eller gå på gym - inget svårt val för Ove

Bli jobbonär eller gå på gym - inget svårt val för Ove

Veteranen Ove Semborg har gjort en ovanlig resa hos Veteranpoolen. Kunden han jobbade hos var så nöjda med honom att de erbjöd en anställning, Ove tackade ja och anlitade då i sin tur Veteranpoolen. När projektet han arbetat med var klart återvände han till Veteranpoolen.

– Det är jättekul att arbeta och man håller igång huvudet, säger Ove Semborg.

Innan Ove gick i pension jobbade han i fartygsbranschen, som Company Security Officer. Han såg till att alla säkerhetsreglementen återföljdes och om något hände till sjöss hade han koll på att alla papper var i ordning på land. En roll som kräver kommunikationsförmåga och ett organisatoriskt sinnelag.

Kanske var det just dessa kvalitéer som uppskattades så av Göteborgsföretaget Svensk bygglogistik som Ove via Veteranpoolen arbetade hos.

– Jag var logistikansvarig på ett stort byggprojekt. När det är många entreprenörer inblandade gäller det att logistiken fungerar så inte leveranser krockar, säger Ove.

Blev anställd – anlitade Veteranpoolen

Efter några månader på projektet erbjöds Ove heltidsanställning hos Svensk bygglogistik, och då han gillar att arbeta tackade han ja. Under ytterligare två år kom han att arbeta som logistikansvarig på projektet. Och under den tiden valde han, i sin tur, att anlita Veteranpoolen.

– Totalt hyrde jag in fyra veteraner från Veteranpoolen här i Helsingborg. Yngre personer med barn kan få vabba eller blir själva sjuka – med äldre kollegor blir det ofta lättare, säger Ove och berättar att de av honom anlitade veteranerna fick hjälpa till som transportplanerare.

Pensionär på heltid tråkigt

Tidigare, när Ove först gick i pension, upptäckte han snabbt att det där med att sitta hemma inte var för honom. Det kändes ”andefattigt” som han uttrycker det. Han ville hålla igång både kropp och knopp.

Han uppskattar Veteranpoolens koncept att få arbeta så mycket man vill, när man vill. Därför återvände han till Veteranpoolen när projektet på Svensk bygglogistik var avslutat.

Nu är han ofta på uppdrag hos fastighetsbolaget Rikshem.

– Ja, nu är jag fastighetsskötare. Jag ställer in värmesystem eller som idag, gör en lägenhetsbesiktning. Jag gillar praktiskt arbete och är inte rädd för att byta en och annan packning, säger Ove.

Men tycker Ove att även andra pensionärer ska arbeta?

– Ja, det är ju jättekul att arbeta. Jag tycker man hinner med allt annat man vill göra ändå. Sedan gör man sina 10 000 steg om dagen. Och för mig är det att arbeta eller börja gå på gymmet, säger Ove Semborg.

 

Snacka jobb med oss