Karin 82:

Karin 82: "På Volvo Car känner jag mig behövd"

När Carina Winnersjö rekryterades som kontorschef till det techbaserade startup-bolaget M för drygt tre år sedan var bland det första hon gjorde att kontakta Veteranpoolen. Veteranen Karin Karlsson var på plats nästan innan Carina själv hunnit börja.

– Hon är vår kontorsmormor. Flera av våra medarbetare är unga och många har ingen egen familj i Sverige. Karin ger trygghet till hela kontoret, säger Carina.

M – Volvo Car Mobility ägs av Volvo Cars men är ett i övrigt fristående bolag. Det drogs igång 2018 och har sedan dess vuxit snabbt och har idag omkring 150 anställda. De flesta sitter på huvudkontoret i Stockholm men de har även mindre kontor i Malmö och Göteborg. Affärsidén är lika enkel som smart – äg inte en bil, hyr efter behov. M har över 500 stationer i Sverige, bilen bokar du i en app sedan är det bara att promenera till närmsta station och rulla iväg.

Veteranen Karins arbetsuppgifter är att varje morgon se till att kontoret är välkomnade och redo för dagen. Hon tömmer diskmaskiner, har koll på kaffemaskinerna, fyller på med färsk frukt och finns på plats när personalen börjar trilla in.

– De anställda verkligen älskar henne. Hon finns där på morgonen som en trygghet och har alltid tid att prata lite. Jag styr inte över Karin – utan hon sköter sig helt själv.

Veteranen Karin som hunnit bli 82 år trivs jättebra på M. Hon har en bakgrund som sjuksköterska och chef på intensiven på Danderyds sjukhus. Hon har också i många år arbetat som lärare på vårdgymnasium. Trots att hon är aktiv inom Odd Fellow, har två barn och sex barnbarn ville hon gärna ha något mer att sysselsätta sig med. Särskilt efter hennes make gått bort.

– M är fin arbetsplats. Ibland undrar jag hur de fått tag i alla dessa trevliga personer. Mina barnbarn är mellan 18-27 och det stämmer på de som jobbar här också. Det är så stimulerande att få prata med dem. Och de är nyfikna på mig också: ”Hur var det på din tid?”, kan de fråga.

När covid-19 slog till var M snabba med att låta personalen jobba hemifrån – och kontoret kom att stå relativt tomt i ett och ett halvt år. När allt så smått började återgå till det normala ringde kontorschefen Carina till veteranen Karin. Carina var verkligen inte säker på att Karin skulle känna för att börja jobba igen, det hade trots allt gått lång tid. Karin å sin sida trodde aldrig M skulle höra av sig och hon blev jätteglad.

– Det är viktigt att vara behövd, säger Karin.

Och Carina är supernöjd över att Karin är tillbaka.

– Det känns jättebra, vi vill ha kvar henne så länge hon själv vill vara här.

FÅR VI RINGA DIG OCH BERÄTTA MER?

Vill du veta mer om vilka spännande jobb vi har där du bor – och veta mer om dina fördelar – klicka här så ringer vi dig inom ett par dagar. Självklart helt utan att du låser upp dig.

Ja jag vill veta mer – ring mig gärna

DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV

Jobbonär generell

Ove

Ekonomi

ÄR DETTA NÅGOT FÖR DIG?

Vill du också komma igång och få jobbförslag – börja med att fylla i en intresseanmälan. Inom ett par dagar återkopplar vi till dig och berättar mer om hur det funkar och vilka jobb vi har som skulle kunna passa dina önskemål.

Gör en intresseanmälan idag

PRENUMERERA PÅ JOBBTIPSET

Få smarta tips om jobb och pension, intressanta reportage och lediga uppdrag direkt till din inbox.

BLI VETERAN

Det är enkelt att komma igång, gör en intresseanmälan till ditt närmaste kontor, så återkopplar vi till dig med mer information inom kort!