Trädgårdshjälp

Löpande eller vid behov

Behöver du trädgårdshjälp?

En trädgård eller uteplats kan vara en fantastisk plats för både glädje och gemenskap. Där du kan också uppleva naturens skiftningar eller bara hitta en stund av lugn och reflektion. Men trädgårdsskötsel kan också vara en utmaning. Det kan vara svårt att hitta tid, kunskap och rätt utrustning.

Veteranpoolen finns här för att hjälpa till med trädgårdsskötseln. Vi erbjuder erfaren trädgårdshjälp för enstaka insatser eller kontinuerlig trädgårdsskötsel under hela säsongen. Låt oss ta hand om gräsklippning, ogräsrensning, trädbeskärning eller att köra till tippen.

Du vet väl om att du kan utnyttja RUT-avdraget även för trädgårdsskötsel, det gör vår tjänst ännu mer prisvärd. Fyll i ditt postnummer så får du snabbt svar på timpriser efter RUT och lediga tider för just dig.

Få timpris och lediga tider

Är du redo att låta oss ta hand om din trädgård, eller vill du veta mer och fundera på saken? Vi erbjuder trädgårdshjälp över hela landet och ser fram emot att hjälpa dig att skapa och underhålla din drömträdgård.

Vår trädgårdshjälp omfattar allt från att klippa gräs, beskära träd, klippa häck och buskar, köra till tippen och rensa ogräs.

Fyll i vårt kontaktformulär så får du snabbt svar på både timpriser och lediga tider i just ditt område. Det är enkelt, smidigt och helt kostnadsfritt. Låt oss göra det tunga arbetet medan du njuter av din vackra trädgård. Vi ser fram emot att höra från dig!

Våra trädgårdstjänster

Gräsklippning

Att ha en välskött gräsmatta kan göra underverk för din trädgårds utseende. Men vi vet att det kan vara tidskrävande och fysiskt krävande att regelbundet klippa gräset. Varför inte låta våra veteraner ta hand om det åt dig? Med vår gräsklippningstjänst kan du njuta av en perfekt klippt gräsmatta utan att behöva lyfta ett finger.

Oavsett storlek på din gräsmatta har vi erfarenheten och utrustningen för att ge den bästa möjliga skötseln. Detta är en av våra met populära tjänster inom trädgårdshjälp.

Våra trädgårdstjänster

Häck- och buskklippning

Att klippa häckar och buskar kräver både tid och rätt verktyg. Dessutom är det viktigt att göra det på rätt sätt för att säkerställa växternas hälsa och utseende. Med Veteranpoolen behöver du inte oroa dig för något av detta. Våra veteraner har kunskapen, erfarenheten och verktygen för att ge dina häckar och buskar bästa möjliga skötsel. Med vår trädgårdshjälp kan du bara luta dig tillbaka och njuta av resultatet.

Våra trädgårdstjänster

Trädbeskärning

Beskärning av träd är en konstform som kräver kunskap, precision och rätt verktyg. Gör det fel och du kan skada trädet och potentiellt skapa en farlig situation. Men med Veteranpoolen på din sida behöver du inte riskera något. Våra veteraner har erfarenheten och kunskapen för att beskära dina träd på ett säkert och effektivt sätt, vilket främjar deras hälsa och skönhet.

Våra trädgårdstjänster

Lövräfsning

Lövräfsning kan vara ett stort jobb, särskilt på hösten när löven faller i mängder. Men med våra veteraner vid din sida behöver du inte oroa dig. Vi tar hand om lövräfsningen åt dig, vilket sparar dig både tid och ansträngning. Så oavsett storleken på din trädgård kan du njuta av en prydlig och välstädad utomhusmiljö utan att behöva lyfta en finger.

Våra trädgårdstjänster

Åka till tippen

Vår trädgårdshjälp omfattar även att ta hand om trädgårdsavfall, som kan vara en besvärlig uppgift, särskilt om du inte har rätt transportmedel eller om tippen ligger långt borta. Men med Veteranpoolen behöver du inte oroa dig för detta. Vi tar hand om det åt dig, vilket sparar dig både tid och energi. Med våra veteraner kan du vara säker på att ditt trädgårdsavfall hanteras på ett miljövänligt och effektivt sätt.

Våra trädgårdstjänster

Ogräsrensning

Ogräs kan snabbt ta över en trädgård om det inte hålls i schack. Men att ständigt behöva rensa ogräs kan vara både tidskrävande och ansträngande. Med Veteranpoolen behöver du inte oroa dig för detta. Våra veteraner har både kunskapen och erfarenheten att effektivt ta bort ogräs och förhindra att det kommer tillbaka. Med vår hjälp kan du njuta av en vacker, ogräsfri trädgård utan att behöva göra allt det hårda arbetet själv.

Våra trädgårdstjänster

Mossbekämpning

Mossa kan vara särskilt svårt att hantera, särskilt i skuggiga eller fuktiga delar av trädgården. Men med Veteranpoolen vid din sida behöver du inte oroa dig för detta. Våra veteraner har både kunskapen och erfarenheten att effektivt bekämpa mossa och förhindra att det kommer tillbaka. Vi använder miljövänliga metoder som skyddar resten av din trädgård samtidigt som mossan bekämpas. Med vår trädgårdshjälp kan du njuta av en grön och mossfri trädgård året runt.

Löpande trädgårdshjälp

Varje trädgård och trädgårdsägare är unik. Därför erbjuder vi på Veteranpoolen dig möjligheten att skapa ditt eget trädgårdspaket med just den trädgårdshjälp du behöver. Du har full kontroll över både kostnader och vilka tjänster som ingår. Bestäm själv hur många timmar du vill ha hjälp med din trädgård, och vilka tjänster som ska ingå i ditt paket, oavsett om det är gräsklippning, beskärning av buskar eller underhåll av blomsterbäddar.

Med denna flexibilitet kan du skräddarsy ett trädgårdspaket som passar just dina behov. Du kan välja en lösning som passar dig, oavsett om du vill ha hjälp med löpande underhåll, enstaka stora projekt eller något däremellan. Hos Veteranpoolen får du en trädgårdsservice som är lika unik som din trädgård.

Trädgårdshjälp vid behov

Vi förstår att det ibland kan vara svårt att hitta tid för trädgårdsskötsel, eller att vissa uppgifter kanske kräver professionell hjälp. Därför erbjuder vi enstaka insatser, anpassade efter dina specifika behov och schema.

Om du ska vara bortrest och behöver någon att sköta trädgården, eller om du helt enkelt inte hinner med allt trädgårdsarbete, är vi här för att hjälpa till. Vi kan också hjälpa till med större enstaka insatser, som att räfsa löv på hösten, åka till tippen med trädgårdsavfall eller beskära ett träd.

Oavsett om det är vårstädning, höststängning eller bara enstaka underhållsarbeten, kan du lita på att vi tar hand om ditt gröna utrymme med professionalism och omsorg. Med Veteranpoolen får du trädgårdshjälp precis när du behöver det.

Rutavdrag för trädgårdshjälp

Att sköta sin trädgård behöver inte vara en dyr affär. Tack vare RUT-avdraget kan du dra av 50% av arbetskostnaden för trädgårdstjänster direkt på fakturan. Detta gör det både enklare och billigare att anlita professionell hjälp för att sköta din trädgård.

Så hur fungerar det i praktiken? Kontakta oss så får du timpriset efter RUT-avdraget direkt.

Det är viktigt att notera att RUT-avdraget gäller för arbetskostnaden, inte för material eller resekostnader. Och det totala beloppet du kan göra avdrag för per år är 50 000 kr per person. Men oavsett storleken på ditt trädgårdsprojekt, kan RUT-avdraget göra en stor skillnad i kostnaden.

Så funkar det

Att anlita oss för trädgårdshjälp är enkelt och smidigt. Allt börjar med att du fyller i vårt kontaktformulär här på sidan. Direkt efter det återkopplar vi med timpriser och lediga tider i just ditt område.

När det är klart matchar vi dig med den bästa veteranen för just ditt specifika uppdrag. Vare sig det handlar om gräsklippning, beskärning eller något annat, har vi rätt person för jobbet.

Därefter kontaktar veteranen dig för att bestämma en tid som passar dig bäst. Vi förstår att livet kan vara hektiskt, och därför strävar vi alltid efter att vara så flexibla som möjligt.

Med Veteranpoolen får du en service som är anpassad efter dina behov och ditt schema. Vi ser fram emot att hjälpa dig med din trädgård.

Fler populära tjänster

Veteranpoolen är en organisation som erbjuder en mängd olika RUT- och ROT-tjänster till kunder – inte bara trädgårdshjälp. Veteranpoolens veteraner är skickliga i en rad olika färdigheter, och kunder kan få hjälp med allt från mindre reparationer till större renoveringsprojekt.

Utöver hantverkstjänster, kan Veteranpoolens veteraner också hjälpa till med städning. De kan handha allt från regelbunden städning till storstädning, och kunder kan njuta av ett rent och prydligt hem utan att behöva röra ett finger.

Veteranpoolens tjänster sträcker sig längre än bara hantverk och städning. Vi erbjuder också omsorgs- och ledsagningstjänster. Veteranerna kan ge sällskap och hjälp med handlande, promenader eller bara vara där för att ge stöd och sällskap när det behövs.

Grejen med pensionärer

Genom att anlita Veteranpoolen för din trädgårdsskötsel, så får du inte bara en skicklig trädgårdsmästare utan en passionerad veteran som är flexibel med arbetstider, har lång erfarenhet och en noggrannhet för säkerhet.

Våra veteraner har inte bara årtionden av erfarenhet inom trädgårdsskötsel, utan de har också de nödvändiga rutinerna och verktygen för att utföra arbetet på ett tryggt sätt. Oavsett om det handlar om att klippa gräset eller beskära träd, kan du lita på att våra veteraner har kunskapen och utrustningen för att utföra arbetet på rätt sätt.

Men att anlita Veteranpoolen handlar om mer än bara trädgårdsskötsel. Genom att välja våra veteraner ger du en pensionär möjlighet att fortsätta bidra med sin erfarenhet och passion, samtidigt som du stöder en verksamhet som värdesätter alla generationers arbetskraft. På så sätt kan du få den hjälp du behöver samtidigt som du bidrar till social hållbarhet.

Trädgårdshjälp – från fjäll till skärgård

Att sköta en trädgård är en konst som kräver förståelse, tålamod och en djup känsla för naturens rytmer. Men vad som fungerar i en trädgård kan vara helt annorlunda i en annan, och det är inte bara växtvalen som spelar roll – det är också var du bor. Från de kalla, karga landskapen i norra Sverige till de milda, soliga kusterna i söder, varje region har sina egna unika utmaningar och möjligheter.

Och sedan har vi årstiderna – varje årstid väcker nya uppgifter, ny skönhet och nya chanser att växa. Här tar vi en titt på hur trädgårdsskötsel kan variera genom årstiderna och över Sveriges längd och bredd, med specifika tips om allt från gräsklippning till häckklippning och trädbeskärning.

Norra Sverige

Våren i norra Sverige kan vara förutsägbar med sen frost. Detta är tiden för att förbereda marken för plantering och välja robusta växter som kan stå emot de sista frostiga nätterna. Trädgårdsmästare bör börja klippa gräset så snart det börjar växa, men bör undvika att klippa för kort för att skydda gräset mot frost.

Sommar i norra Sverige är kort men intensiv. Detta är tiden för att ge extra vatten och skydd till växterna, speciellt under midnattssolen. Regelbunden gräsklippning är viktig under denna tid, och detta är också en bra tid att beskära träd och häckar för form och hälsa.

Hösten innebär förberedelser för den kommande vintern. Detta är tiden för att skydda känsliga växter
fortsätt och rensa bort döda blad och grenar. Sista gräsklippningen bör ske innan den första frosten, och detta är också en bra tid att beskära träd och häckar igen för att förbereda dem för vintern.

Vinter i norra Sverige är hård och lång. Detta är tiden för att skydda träd och buskar mot tung snö och frost. Trädgårdsmästare bör kontrollera träd och buskar regelbundet för skador från snö och is.

Mellersta Sverige

Våren i mellersta Sverige är mildare, vilket ger en bra start för att plantera en mängd blommor, grönsaker och örter. Gräsklippning bör börja så snart gräset börjar växa, och detta är också en bra tid att beskära träd och häckar efter vintern.

Sommaren här kan vara varm, vilket innebär att det är viktigt att tillämpa mulch för att hjälpa till att behålla fukt och hålla ogräs i schack. Regelbunden gräsklippning, vattning och beskärning av träd och häckar är viktiga för att hålla trädgården på topp.

Hösten är ett bra tillfälle att plantera lökar för nästa vår och göra jordförbättringar. Gräsklippning bör fortsätta tills gräset slutar växa, och detta är också en bra tid att beskära träd och häckar för att förbereda dem för vintern.

Vinter i mellersta Sverige kan vara mild, vilket erbjuder möjligheter att plantera vinterhärdiga växter och förbereda sig inför våren. Träd och häckar bör kontrolleras regelbundet för skador från snö och is.

Södra Sverige

Våren i södra Sverige är idealisk för att plantera en mängd blommor och grönsaker. Gräsklippning och beskärning av häckar och träd bör börja så snart växterna börjar växa.

Sommaren i södra Sverige är lång och varm, vilket är perfekt för att odla varmare klimatväxter. Regelbunden gräsklippning, vattning och beskärning av träd och häckar är viktiga under denna tid.

Hösten är den mest färgrika tiden på året, med träd och buskar som byter färg. Detta är även tiden för att skörda pumpor och andra höstgrönsaker. Gräsklippning och beskärning av träd och häckar bör fortsätta tills växterna slutar växa.

Vintern i södra Sverige är oftast mild, vilket ger möjligheter att plantera vintergröna växter och förbereda sig inför våren. Trädgårdsmästare bör kontrollera träd och buskar regelbundet för skador från kyla och vind.

Frågor & svar om hjälp i trädgården

Vi får många frågor från våra kunder och här har vi samlat några av dem.

När är bästa tiden att klippa gräset?

Bästa tiden att klippa gräset är oftast på sen eftermiddag eller tidig kväll när solen inte är så stark. Det kan också vara bra att klippa gräset när det är torrt, eftersom vått gräs kan klumpa sig och orsaka problem med gräsklipparen.

Hur ofta ska jag vattna mina blommor?

Hur ofta du ska vattna dina blommor beror på en mängd faktorer, inklusive typ av växt, jordtyp, och klimat. Som en generell regel bör jorden vara fuktig men inte blöt. Vissa växter, som kaktusar och suckulenter, kräver mindre vatten än andra.

När är bästa tiden på året att beskära träd?

Bästa tiden att beskära träd är under sen vinter eller tidig vår, när träden är i vila och innan de börjar växa igen. Detta minimerar stress för trädet och gör det lättare för det att återhämta sig.

Hur tar jag hand om mina rosor under vintern?

Under vintern bör rosor skyddas mot kylan. Detta kan göras genom att täcka basen av rosenbusken med jord eller mulch för att skydda rotsystemet. Om du bor i ett område med mycket kallt klimat kan du även överväga att täcka hela busken med ett skyddande material.

Hur ofta bör jag gödsla min trädgård?

Hur ofta du bör gödsla din trädgård beror på typen av växter och jord. Som en allmän regel kan de flesta trädgårdar dra nytta av gödsling en eller två gånger om året.

Vilka växter är bäst för skuggiga områden i min trädgård?

Växter som hosta, lungört och vissa sorter av ormbunkar trivs bra i skuggiga områden. Dessa växter behöver mindre solljus men ändå regelbunden vattning.

När ska jag plantera mina sommarblommor?

De flesta sommarblommor bör planteras på våren, efter det att risken för frost har passerat. Detta ger dem tid att etablera sig innan sommarens värme.

Hur bekämpar jag skadedjur i min trädgård?

Det finns flera metoder för att bekämpa skadedjur, inklusive naturliga rovdjur, insekticider och hemgjorda lösningar. Vilken metod som är bäst beror på vilket skadedjur du har att göra med.

Hur tar jag hand om mina växter under en torkperiod?

Under en torkperiod är det viktigt att vattna dina växter regelbundet, speciellt på morgonen eller kvällen när solen inte är som starkast. Mulch kan också hjälpa till att behålla fukt i jorden.

Vilka växter är bäst för att locka fjärilar till min trädgård?

Växter som buddleja (även känd som ”fjärilsbuske”), lavendel och vallmo är alla populära bland fjärilar. Dessa växter ger också vacker färg och doft till din trädgård.

Tre spännande trädgårdstrender

Trädgårdsskötsel är en konstant föränderlig konstform, med nya trender och tekniker som ständigt dyker upp. Låt oss ta en titt på några av de mest spännande trädgårdstrenderna:

Trädgårdar för välbefinnande

En växande trend är att utforma trädgårdar för att främja avkoppling och välbefinnande. I en värld som blir alltmer stressig och uppkopplad, blir trädgården en tillflyktsort, en plats att koppla av och återställa sinnet. Genom att skapa vackra blomsterbäddar, lugnande vattenfunktioner och bekväma sittplatser kan du förvandla din trädgård till en plats för lugn och återhämtning.

Hållbara trädgårdar

Hållbarhet är en annan nyckeltrend inom trädgårdsskötsel. Trädgårdsmästare vänder sig alltmer till miljövänliga metoder och designlösningar, från användning av inhemska och torktåliga växter, till skapande av naturliga habitat för vilda djur och installation av regnvattensystem för bevattning.

Trädgårdar som sociala utrymmen

En tredje stor trend är att använda trädgården som en social plats, en förlängning av vårt vardagsrum. Detta kan innebära att skapa utomhuskök, matplatser, och till och med utomhusbio för att njuta av varma sommarkvällar med vänner och familj.

Oavsett vilken trend du väljer att följa, kan vi på Veteranpoolen hjälpa dig att förverkliga din vision. Med vår trädgårdshjälp kan du skapa och underhålla en trädgård som speglar dina drömmar och livsstil. Vi är här för att hjälpa dig att göra din trädgård till den bästa den kan vara.

Välkommen

Börja med att fylla i postnumret där du vill ha hjälp

Klicka sedan på "Gå vidare"

Kontrollera postnumret du angav. Måste bestå av 5 siffror.

Tyvärr. Vi hittade inte det postnummer du angav. Men inga problem! Klicka här för att se ditt närmaste kontor.