Hemservice i Lerum

Har du en äldre närstående som bor i Lerum och behöver hemservice? Då finns Veteranpoolen till ditt förfogande! När släktingar kommer upp i åren och behöver mer hjälp med sysslorna i vardagen leder det ofta till ökad stress för de anhöriga. Det är då inte ovanligt att man väljer att gå ner från heltid till deltid eller helt sluta arbeta för att få tid att hjälpa sin familjemedlem. Ofta räcker inte tiden till för kvalitetstid, de egna intressena och det sociala umgänget. Med vår tjänst ”Äldre hjälper äldre” kan du få vardagspusslet att gå ihop.

Vad ingår i tjänsten?

  •  Service – vår veteran bistår din äldre anhöriga med vardagssysslor såsom tvätt, städning, matinköp och andra hushållssysslor.
  •  Socialt – aktiviteter i form av till exempel lunchsällskap, promenader och sällskapsspel.
  •  Övrigt – vi hjälper också till med andra projekt såsom gräsklippning, snöskottning, fönsterputs och målning.

Så här går det till:

  •  Kontakta vårt lokala kontor i Lerum via intresseformuläret här på hemsidan eller på 0302-375 44. Du kan även maila oss på lerum@veteranpoolen.se. Berätta vilka behov den äldre personen i fråga har.
  •  Vi matchar sedan dessa behov och övriga önskemål mot resurserna i vår pool. Vi försöker i möjligaste mån hitta en person som bor på samma ort och har gemensamma intressen med din äldre anhöriga.
  •  Ni får sedan träffa en eller flera kandidater innan ni gör ert val. Här lägger vi stor vikt vid att personkemin fungerar bra.

När vår veteran besöker dina anhöriga kan denne alltid legitimera sig med ett speciellt ID-kort som vi utfärdar. Det är också alltid samma person eller personer som kommer vid varje tillfälle. Detta bidrar till att öka tryggheten både för dig och din familj. Ni bestämmer själva hur omfattande uppdraget ska vara.

Ett framgångsrikt koncept
Tjänsten ”Äldre hjälper äldre” har varit en stor framgång ända sedan starten 2007. Det beror främst på vår goda förståelse och inlevelseförmåga när det gäller äldres behov. Våra veteraner är själva äldre och har samlat på sig mycket livserfarenhet, vilket bidrar till att öka gemenskap och socialt utbyte.

Genom ”Äldre hjälper äldre” slipper du stressen kring ärenden och andra praktiska angelägenheter och får istället njuta av riktig kvalitetstid tillsammans med din anhöriga. Er veteran åtar sig aktiviteter som att följa med på promenader, laga lunch eller följa med till läkaren. Personen tar sig den tid som behövs vid varje besök utan att stressa iväg på nya uppdrag.

Våra veteraner arbetar inom följande områden: Herrljunga, Lerum och Vårgårda.

Läs mer om de tjänster vi erbjuder i Lerum
LÄMNA EN INTRESSEANMÄLAN