Hemservice i Ljungby

Anlita Veteranpoolens hemservice till er äldre släkting eller anhörige för flexibel och personlig service i vardagen.

I takt med att vi blir äldre ökar också vårt behov av hjälp i hemmet. Som anhörig vill man gärna hjälpa sina föräldrar eller släktingar så gott man kan, men tiden räcker tyvärr inte alltid till. Tanken bakom Veteranpoolens hemservice, som vi kallar ”Äldre hjälper äldre”, är att våra serviceinriktade och erfarna veteraner ska kunna finnas till hands för er äldre anhörige när det än behövs och på så sätt underlätta vardagen både för hela er familj.

Vad innebär ”Äldre hjälper äldre”?

  • Service i hemmet. Vi hjälper till med vardagliga sysslor som att handla mat, tvätta och städa.
  • Hjälp att aktivera både socialt och fysiskt. Vi följer gärna med på allt från promenader till viktiga läkarbesök och kan även skjutsa till möten och aktiviteter om det behövs.
  • Mindre arbeten och sysslor. Om du behöver hjälp med andra sysslor, som snöskottning eller gräsklippning, så hjälper vi även till med det.

Så gör ni för att ta del av tjänsten:

  • Ta kontakt med vårt lokalkontor i Ljungby på 0372-75 80 56 eller via mailadressen ljungby@veteranpoolen.se. Det går också att skicka in en intresseanmälan via formuläret på hemsidan.
  • Berätta om vilken typ av hjälp ni är ute efter samt hur ofta ni behöver hjälp. Tala även om vilka intressen den äldre har och annat som kan vara viktigt för oss att veta när det kommer till att hitta rätt profil.
  • Vi går därefter igenom vår resurspool och sätter er i kontakt med en lämplig veteran. För oss på Veteranpoolen är det viktigt med personkemi och ömsesidig trivsel. Om ni skulle vilja träffa fler veteraner innan ni bestämmer er för vem som får uppdraget så kan vi ordna det.

För er trygghets skull kan våra veteraner alltid legitimera sig med en särskild legitimation utfärdad av Veteranpoolen, och är uppdraget återkommande är det samme veteran som kommer till er äldre anhörige varje gång. Det är ni som bestämmer omfattning och längd på uppdragen, men vi rekommenderar att varje uppdrag bör vara på minst en timme åt gången.

Äldre hjälper äldre – en framgångssaga

2007 var året som vi startade konceptet ”Äldre hjälper äldre” och det är numera ett mycket framgångsrikt koncept runt om i landet. Eftersom våra veteraner och de äldre är nära varandra i ålder och livserfarenhet skapas ofta ömsesidig trivsel och vänskap dem emellan, samtidigt som den äldre får extra hjälp i sin vardag. Genom åren har vi samlat på oss mycket kunskap och lärt oss att bemöta och hjälpa både äldre och deras anhöriga på allra bästa sätt.

Vår hemservice kan ni ta del av i följande områden: Älmhult, Lagan, Lidhult, Ljungby och Markaryd.

Läs mer om de tjänster vi erbjuder i Ljungby
Hemservice Hemservice
LÄMNA EN INTRESSEANMÄLAN