Hemservice i Lund

Har du någon äldre släkting eller anhörig som behöver kontinuerlig hjälp för att klara vardagen i det egna hemmet?
Många blir med tiden tvungna att flytta ifrån sina egna hem för att de inte längre klarar av underhållet eller tyngre vardagssysslor. Veteranpoolens hemservice kan hjälpa er äldre anhörige att behålla sitt självständiga boende så länge som möjligt.
Vi på Veteranpoolen har uppmärksammat behovet av service i hemmet och skapat ett alternativ som vi kallar ”äldre hjälper äldre”. Det innebär att vi till vårt förfogande har ett antal servicekunniga personer med livserfarenhet som erbjuder sina tjänster inom hemservice. De har insikt och förståelse för äldres situation och kan göra en värdefull insats.

Vi som närmar oss medelåldern kan ibland ha anledning att bekymra oss om någon förälder eller annan nära anhörig som börjat bli lite äldre. En rapport visade nylige att över 90 000 kvinnor i åldrarna 45 -66 år hade gått ner i arbetstid för att kunna hjälpa en äldre anhörig. Detta har också lett till stress och känsla av otillräcklighet.
Veteranerna som arbetar inom vår hemservice kan avlasta er ansvaret för de praktiska göromålen, och på så sätt bidra till att tiden ni spenderar med era äldre anhöriga blir ren kvalitativ umgängestid.

Vi kan hjälpa till med alla möjliga sysslor och aktiviteter, allt ifrån skjuts till läkaren och hjälp med hushållssysslor, till social aktivering. Vi är flexibla och anpassar våra tjänster efter era önskemål.

Exempel på vad vi gör inom vår hemservice:

  • Vardagliga hushållssysslor, till exempel tvätt, strykning, disk och matlagning
  • Enklare praktiska göromål, som snöskottning eller byte av glödlampor
  • Ledsagning eller skjuts till läkare, affär och apotek
  • Aktivering, fysisk och social. Promenader, musei- eller konditoribesök

Hur går det till att beställa hemservice av oss?

Ni når oss enklast genom att ringa direkt till vårt lokalkontor i Lund. Berätta för oss om uppdraget, vilka behov och eventuell önskemål som finns, samt uppskattade tidsramar.
Vi ordnar sedan ett personligt möte med någon eller några veteraner från vår personalpool som vi utifrån er uppdragsbeskrivning finner passande för just era behov. Veteranpoolens hemservice värdesätter personkemi och gemensamma intressen, vi ser också till faktorer som närhet till bostad och tillgänglighet. När ni tycker att vi hittat rätt person bestämmer vi hur många timmar per vecka det kan bli fråga om.
Givetvis är det samma person som kommer varje gång, vid kontinuerligt behov. Vår personal kan alltid legitimera sig med ett ID speciellt utfärdat av oss.

Veteranerna som arbetar med Veteranpoolens hemservice är alla kunniga och trygga människor med erfarenhet av servicearbete. De är pensionärer som fortsatt att arbeta för att de vill och kan. De disponerar själva över sin tid och väljer vilka uppdrag de vill åta sig. När ni anlitar vår hemservice kan ni alltså vara tryggt förvissad om att veteranen inte behöver stressa vidare efter slutfört uppdrag, de är en både motiverad och ansvarsfull hjälp för era anhöriga.

Läs mer om de tjänster vi erbjuder i Lund
Hemservice Hemservice
LÄMNA EN INTRESSEANMÄLAN